Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: TT-arkivbilder.

Man huggen i magen - släppte själv in gärningsmannen

En man knivhöggs i magen i sin egen lägenhet i Göteborg på onsdagskvällen. Han ska själv släppt in den misstänkte gärningsmannen. Av någon anledning uppstod tumult som resulterade i att den boende knivhöggs. Han vårdas nu på sjukhus.

Det var vid 21-tiden som mannen fick besök av en man och en kvinna, i sin lägenhet i Västra Frölunda i Göteborg. Varför mannen, som är i 30-årsåldern, släppte in paret vid 23-tiden inte klarlagt, enligt polisen. Man har dock anledning att tro att brottsoffret har någon form av relation till en av besökarna.

Vad som föranledde att den besökande mannen kör in en kniv i magen är inte heller känt i nuläget.

– Det uppstår något form av bråk och i samband med detta blir mannen knivskuren i magen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Göteborg.

Därefter försvann den misstänkte och kvinnan från platsen. De ska även ha tagit kniven med sig.

Den knivskurne mannen fördes i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, men det var vid 22-tiden oklart hur allvarliga hans skador var.

– Mannen ringer efter ambulans själv och är talbar och vaken när han förs iväg, men hur allvarliga skadorna är kan inte jag säga, uppger Peter Adlersson.

Lägenheten spärras av för en teknisk undersökning och en förundersökning om försök till dråp är inledd.

Under torsdagsmorgonen vårdas den skadades mannen fortfarande på Sahlgrenska sjukhuset. Prognosen ser försiktigt positiv ut.

– Läget är stabilt, meddelar Sahlgrenska sjukhusets pressinformatör Lisa Klang.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.