Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Man hittad skottskadad i Göteborg

Under onsdagskvällen larmades polisen om en skottlossning i Frölunda. En man hittades skottskadad utomhus och fördes till sjukhus. Inga misstänkta har ännu gripits.

Det var vid 21.30-tiden som SOS Alarm fick in samtal om att folk hört skott som avlossats vid Frölunda torg i Göteborg. Ambulans och polis larmades till området. 

På plats i anslutning till Kulturhuset hittades en man i 30-årsåldern med en trolig skottskada i ena benet. Mannen kördes i ambulans till sjukhus för vård. Det var under torsdagskvällen oklart hur pass skadad mannen var.

– Han var vaken och kunde prata med oss, sa polisens pressinformatör i Väst, Tommy Nyman.

 

Vittnet: "Jag hörde flera skott"

Ett vittne som GP pratade med var ute och gick när han hörde att flera skott avfyrades. 

– Jag var på väg förbi Frölunda torg och hörde skott. När jag kom dit såg jag att det var en massa poliser där. Då såg jag att det låg en person som var skottskadad i benet, säger ett vittne till GP.

Polisen förhörde ett flertal vittnen på plats. Dessa har lämnat samstämmiga uppgifter om att man sett två yngre män försvinna på moped, av scootermodell, efter skottlossningen.

 

Ingen gripen ännu

Polisen var på plats i Frölunda med flera patruller och sökte efter gärningsmännen under torsdagskvällen, bland annat med hundpatruller. På morgonen meddelade polisen att man hade genomfört dörrknackning i området men att det inte lett till några gripanden. 

Polisen och Sahlgrenska universitetssjukhuset är under torsdagen förtegna kring den skottskadade mannens tillstånd. Ingen av parterna vill uttala sig om hur han mår idag.

– Jag har kollat upp detta och jag har inga uppgifter att lämna om detta, sa Anders Berg på SU:s pressjour vid lunchtid på torsdagen till GP.

Skottlossningen inträffade i närheten av spårvagnshållplatsen, utanför köpcentrumet Frölunda torg. Brottsrubriceringen är för närvarande grov misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.