Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man hittades skottskadad i Kallebäck under fredagen. Bild: Robert Nilsson
En man hittades skottskadad i Kallebäck under fredagen. Bild: Robert Nilsson

Man hittad skadad efter skottlossning

På fredagskvällen hittades en 20-årig man skadad efter en skjutning i Kallebäck. Han fick föras till sjukhus med ambulans, men hans skador uppges inte vara livshotande. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

Strax efter klockan 18 började polisen få in larmsamtal från inringare i Kallebäck.

– Det är flera personer som ringer in och uppger att man hört smällar som man upplever vara skott, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region Väst.

I samma veva som polisen anlände till området anträffade de en 20-årig man som själv uppgav att han blivit skjuten. Anna Göransson beskrev honom som vaken och talbar och konstaterade att han inte hade några livshotande skador. Mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Misstänkt mordförsök

Händelsen rubriceras som försök till mord och platsen där mannen anträffades samt platsen som misstänks vara brottsplatsen hölls avspärrade och det rör sig om ett område på Smörgatan.

– Mannen är förd med ambulans till sjukhus. Vi håller på att försöka lokalisera brottsplatsen i området, vilket har varit lite oklart inledningsvis. Men vi har fått fram uppgifter som vi hoppas kan leda oss till en brottsplats, säger Anna Göransson.

Polisen arbetade med att lokalisera gärningsmannen och att höra vittnen från platsen. En kriminaltekniker har också varit på plats för att undersöka de avspärrade områdena.

Stora avspärrningar

Enligt GP:s fotograf på plats var det stora avspärrningar i området under kvällen.

– Polisen har utökat avspärrningarna nu. Folk får gå omvägar runt och en del kommer inte ens hem. Det är både mycket poliser i området och man går också omkring med polishundar och letar, säger GP:s fotograf.

Det var ett stort polispådrag i området och polisen arbetade intensivt med att försöka kartlägga hela händelseförloppet.

Under natten har polisens tekniker genomfört undersökningar på de avspärrade platserna.

– Vi har gjort fynd som tagits i beslag och som hjälper oss i kartläggningen av gärningsområdet, säger Anna Göransson.

På lördagsmorgonen säger polisen att skadeläget inte är allvarligt, men att den skjutne mannen fortsatt vårdas på sjukhus.

I nuläget finns ingen misstänkt gärningsman.

Misstänker ni att brottet är gängrelaterat?

– Vi har inget klart motiv, det är något vi arbetar med att klargöra, säger Anna Göransson.

Under dagen kommer polisen troligen genomföra dörrknackningar i området samt se om några övervakningskameror har fångat händelseförloppet.

Polisen är angelägna om iaktagelser och tips, och den som har sett eller hört något ombeds höra av sig till polisen via 114 14.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.