Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man hittad med livshotande skador i centrala Göteborg

En man med livshotande skador hittades i Kungsparken i centrala Göteborg i natt. Enligt polisen ska mannen ha fått ta emot stick- eller skärskador på ett flertal ställen på kroppen.
En förundersökning om försök till mord är inledd, men polisen har ännu ingen gripen.

Det var vid 01-tiden i natt som polisen larmades till Kungsparken i centrala Göteborg. Enligt Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisregion Väst, var det allmänheten som hade upptäckt en svårt skadad man vid platsen.

– Vi åker dit och det visar sig vara allvarligt och livshotande. Det ska vara antingen skärskador eller stickskador, säger Börjesson.

Våldet ska ha riktats mot ett flertal ställen på målsägandens kropp.

Mannen är i 30-årsåldern och har förts till Sahlgrenska för vård.

– Det senaste jag fick var att skadeläget var allvarligt men stabilt. Rubriceringen ligger kvar vid försök till mord, sa polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr vid 8.30-tiden på söndagsmorgonen.

Ingen gripen

Under natten spärrade polisen av ett större område kring parken, även om det ännu är oklart om det är den faktiska brottsplatsen.

– Det pågår teknisk undersökning efter eventuella spår och sök efter gärningsperson. Vi har ingen gripen i nuläget, men jobbar med allt vi kan tänka oss, som kameraövervakning, hundpatruller och vittnesförhör, sa Sebastian Börjesson under natten.

Inte heller under morgonen hade man gripit någon.

– Vi jobbar vidare med de uppgifter vi har. Det genomfördes en teknisk undersökning på brottsplatsen under natten, vi har även haft saksök med hund. Jag vet inte vad dessa åtgärder gett. Allt som vi fått in under natten tittar på nu, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen tar även gärna emot tips:

– Är det någon som gjort iakttagelser som på något sätt kan ta oss närmare gärningspersonen så tar vi tacksam emot det. Det kan man lämna via 11414 eller polisen.se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.