Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man hittad död vid kyrkogård i Billdal

En man i medelåldern påträffades död utomhus i Billdal strax före klockan 08.00 på torsdagsmorgonen. Det var anställda som arbetar på kyrkogården som hittade honom.
Enligt vad GP erfar tyder skadebilden på att mannen kan ha blivit mördad.

SOS Alarm larmades till Billdal på torsdagsmorgonen då man hittat en man utomhus i närheten av kyrkogården. När mannen visade sig vara död så kontaktade ambulanspersonalen polisen.

– Det finns omständigheter som gör att vi inte kan utesluta att han utsatts för ett brott. Därför inleder vi en förundersökning gällande mord, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region väst, under förmiddagen.

Uppgifter till GP gör gällande att den avlidne haft synliga skador på bland annat överkropp och huvud.

– Misstanke om mord har stärkts med tanke på omständigheter, skador på kroppen och fyndplats, säger Göran Sundström, polisens förundersökningsledare.

Okänd identitet på döde mannen

Polisen har spärrat av platsen. Tekniker har ägnat stora delen av torsdagen till att finkamma området i en teknisk undersökning.

– Vi går lugn och metodiskt tillväga. Hittills har jag inte fått något besked om teknikerna på platsen hittat några ID-handlingar eller annat som styrker den avlidnes identitet, konstaterade Göran Sundström, sent under torsdagseftermiddagen.

Mannen uppges vara i medelåldern.

– Det vi kan säga är en man med nordiskt utseende i åldern mellan 35-55 år, förklarar Sundström.

Polisen har tittat igenom alla anmälningar om försvunna personer, dock utan resultat.

– Vi har ingen sådan hemmahörande i detta område, södra Göteborg och norra Halland. Ingen vi skulle kunna koppla ihop med personen som påträffats, säger Sundström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.