Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man hittad död på Hönö – misstänkt mord

En ung man har hittats död på Hönö i Göteborgs norra skärgård. Tecken på att den unge mannen blivit utsatt för fysiskt våld gör att polisen misstänker att han blivit mördad.
– Mannen har hittats av personer i en bostad och vi har inlett en förundersökning gällande mord, alternativt dråp, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Det har börjat skymma över Hönö när tre bilar med civila utredare anländer till gatan som polisen har spärrat av. Några timmar tidigare, vid 13-tiden, hittades en livlös ung man i villan där han bodde.

Under eftermiddagen anlände även polisens tekniker. Klädda i vita skyddsdräkter har de gått in och ut i det avspärrade huset. Samtidigt kammar poliser av ett bergsparti med hjälp av ficklampor och en hund.

Utanför avspärrningarna har några av den unge mannens vänner samlats. Flera av dem har tillsammans köpt en bukett rosor som de har lagt ner vid en husvägg.

– Han ville alla väl och var egentligen världens snällaste, säger en ung man med tårar i ögonen.

Sjöpolisen först på plats

Polisen har under torsdagen inte velat berätta några detaljer kring hur man misstänker att mannen avled. Polisens presstalesman Peter Adlersson berättade tidigare under eftermiddagen att han hittades av personer inne i sin bostad som larmade 112.

LÄS MER: Vännerna: Han berättade att han blivit misshandlad

När ambulanspersonal kom till platsen gjordes iakttagelser vilket gjorde att man tillkallade polis. Först ut på plats var sjöpolisen som via båt snabbast kunde ta sig ut till den misstänkta brottsplatsen och polisen inledde under den tidiga eftermiddagen en förundersökning gällande mord- alternativt dråp.

– Det har vi gjort för att säkerställa utredningsåtgärder eftersom vi inte vet hur mannen har dött, berättade Peter Adlersson.

Finns det tecken på att han har utsatts för fysiskt våld?

– Ja, det finns det. En rättsmedicinsk undersökning får nu visa hur han har fått skadorna, mer kan jag inte säga i nuläget, svarar Peter Adlersson.

Fler och fler poliser anlände till den misstänkta brottsplatsen under torsdagskvällen. Bild: Stefan Berg
Fler och fler poliser anlände till den misstänkta brottsplatsen under torsdagskvällen. Bild: Stefan Berg

Under torsdagskvällen började polisen att knacka dörr i området i hopp om att få in mer information om det misstänkta mordet. Vid 18-tiden meddelade polisen att tre personer hade hämtats in till förhör.

– Det har hämtas in för för att det kan vara personer som har uppgifter att lämna och utifrån vad de säger och vad som kommer fram i förhör så få vi se vad som händer med dem senare. I nuläget är ingen person delgiven misstanke om brott, säger polisens presstalesman.

Vid 20-tiden meddelade polisen att personerna hade släppts utan att ha delgivits någon misstanke om brott.

Grannar på Hönö i sorg

Flera av mannens grannar på Hönö berättar att de är chockade över händelsen. Margaretha och Lennart Myhr berättar att de har bott i området i tolv år.

– Jag är uppvuxen här och har tagit över mitt barndomshem. Vi flyttade ut hit bland annat för att det är så tryggt. Vi bodde i Majorna innan och där tittade jag mig alltid över axeln, här går jag ut på kvällarna utan att vara rädd, säger Margaretha Myhr.

Margaretha och Lennart Myhr har bott i området i tolv år. Bild: Stefan Berg
Margaretha och Lennart Myhr har bott i området i tolv år. Bild: Stefan Berg

Hon berättar att hon dagligen passerar huset där det misstänkta mordet inträffade på vägen till affären.

– Det känns väldigt obehagligt och ledsamt, jag vet inte vad man ska tro, jag trodde inte något sådant kunde hända här ute.

Maken Lennart fyller i.

– Vi vet ju inte om det handlar om något mord än, jag hoppas verkligen att det inte är så, men är det så är det ju väldigt otäckt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.