Man hittad död i centrala Göteborg

En man har hittats död i en lägenhet i centrala Göteborg. Det är oklart vad som har orsakat mannens död och det inte kan uteslutas att ett brott har begåtts. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

ANNONS
|

Det var vid strax före klockan 10 polisen fick in larmet. När patrullen anlände till platsen hittades en död man i lägenheten. En man i 75-årsåldern som också befann sig i lägenheten har gripits och kommer att förhöras.

– Vi vet inte vad det är som har hänt. Vi har inlett en förundersökning då vi kan inte utesluta att det är ett brott. Tekniker är på plats och undersöker, säger Peter Adlersson, presstalesperson för polisen i region Väst.

Avspärrningar har upprättats runt bostaden och polisen har även inlett dörrknackning i området.

– Brottsrubriceringen är mord i nuläget, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Det finns i nuläget oklarheter kring dödsfallet som gör att polisen inlett en förundersökning. En obduktion ska genomföras för att säkerställa dödsorsaken.

Hur lång tid tar det innan ni kan få svar från obduktionen?

– Det kan vara en, två veckor innan vi kan få något svar, säger Christer Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

Vid 17-tiden meddelade polisen att teknikerna var klara och har lämnat platsen. Den mannen som greps på morgonen i samband med detta kommer höras under kvällen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS