Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man hittad död i bostad – kvinna anhållen för mord

En man hittades död i en lägenhet i Hisings Backa på fredagen. Under natten anhölls en kvinna i 50-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt vållande till annans död.

Strax innan klockan 18 under fredagen larmades polis till en lägenhet i Hisings Backa. En man hittades då död i bostaden.

Omständigheterna kring dödsfallet var oklara, men en kvinna i 50-årsåldern greps av polis. Senare under natten anhölls hon på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt vållande till annans död. Det uppgav åklagarmyndighetens pressjour på lördagen.

– Åklagare är inkopplad på fallet och vad som orsakat dödsfallet är oklart, liksom dödsorsaken. Nu måste vi avvakta den kriminaltekniska och rättsmedicinska utredningen, sa Anna Göransson, presstalesperson vid polisen i region Väst under fredagen.

Ska förhöras under lördagen

Åklagare Mats Ihlbom har fattat beslut om avspärrning av bostaden i avvaktan på den tekniska undersökningen.

– Kvinnan är delgiven misstanke om mord och skälen till det vill jag inte gå in på förrän brottsplatsundersökningen är klar, säger han.

Under lördagsmorgonen hade polisen inget mer att tillägga. Anna Göransson menar att det inte kommer finnas mer information innan brottsplatsundersökningen är klar och dödsorsaken är fastställd.

Kvinnan ska förhöras under lördagen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.