Man hittad död i bostad

En man har hittats död i en bostad i Kyrkbyn i Göteborg. En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts.
– Mannen har vissa skador som vi behöver få förklarade, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst. En man anhölls misstänkt för mord alternativt dråp på eftermiddagen.

ANNONS
|

Vid 10.30 på torsdagsförmiddagen kallades polis och ambulans till en bostad i Kyrkbyn. I bostaden fanns två män. Den ena av dem var livlös och man misstänkte först ett hjärtstopp.

– Det kom först in som ett sjukvårdsärende och vi vet inte hur han har avlidit, säger Stefan Gustafsson.

Trots livräddande åtgärder gick mannens liv inte att rädda. I samband med händelsen upptäcktes skador på mannens kropp.

– Mannen har vissa skador som vi behöver få förklarade. Den person som befann sig i lägenheten har tagits med till förhör.

Var det den personen som också slog larm?

ANNONS

– Det är mycket troligt men ingenting jag har bekräftat i nuläget, säger Stefan Gustafsson.

Polisen har med anledning av dödsfallet inlett en förundersökning gällande mord alternativt dråp. Bostaden har spärrats av för teknisk undersökning.

Anhållen misstänkt för mord

Den man som medtogs till förhör har 15:45 efter beslut av åklagare anhållits misstänkt för mord alternativt dråp, enligt polisens hemsida.

– Nu fortsätter utredningsarbetet med full kraft, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS