Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Man hittad död – har utsatts för kraftigt våld

En kropp hittades av en förbipasserande i stadsdelen Hjällbo i Göteborg under lördagsförmiddagen. Händelsen utreds som mord. – Han har skador som tyder på att det är ett mord, säger Thord Haraldsson, förundersökningsledare vid polisen i region Väst.

Polisen fick ett larm vid tiotiden under lördagsförmiddagen om att en kropp hade hittats i stadsdelen Hjällbo i Göteborg. När polis kom till platsen kunde man snabbt konstatera att det rörde sig om en människokropp.

– Det är en man. Teknikerna håller på att jobba på platsen, och han har skador som tyder på att det är ett mord, säger Thord Haraldsson, förundersökningsledare vid polisen i region Väst, vid tvåtiden under fredagsförmiddagen.

Thord Haraldsson vill inte gå in på vilken typ av skador kroppen har. I skrivande stund sammanställer polisen uppgifter från förhörda personer i området.

Spärrade av platsen

Kroppen hittades i ett dike av en förbipasserande person. Området är ett naturområde, välbesökt av lokala motionärer och hundägare. Initialt visste inte polisen om kroppen tillhörde en man eller en kvinna.

– Vi kan konstatera att det rör sig om en mänsklig kropp. Vi vet ännu inte vad det är för kön, men kroppen är skadad, sade Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, vid tiotiden under lördagsförmiddagen.

Anledningen till att man inte kunde uttala sig om några detaljer kring kroppen var för att man inte ville kontaminera platsen innan tekniker kommit dit.

– Ser man en död kropp så backar vi undan och fryser läget för teknikerna så att vi inte förstör något, säger Thomas Fuxborg.

Kroppen hittades i närheten av en skola.

Hölls en fest i området

Med anledning av kroppens tillstånd har polisen inlett en förundersökning om mord.

– Det är för att kroppen har sådana skador så att vi inte kan utesluta att personen har blivit utsatt för grovt brott, säger Thomas Fuxborg.

Under natten till lördag hölls en fest i en lokal i området, och polisen undersöker i skrivande stund om det kan finnas något samband mellan festen och den hittade kroppen.

– Utanför den här festlokalen står det diverse olika parkerade bilar vi undersöker det just nu. Men vi vet inte alls om det händer ihop, säger Thomas Fuxborg.

Kan ha dumpats

Allt tyder på att kroppen har dumpats, och att brottet har begåtts annorstädes. Man tror också att personen dött den närmaste tiden – delvis då området är välbesökt av motionärer och hundägare. Enligt polisen har kroppen utsatts för kraftigt våld.

– Om jag har förstått det rätt så har kroppen hamnat där i diket och har inte legat speciellt länge. Den kan säkert ha legat där i flera dagar, men det är inte i flera veckor, säger Thomas Fuxborg.

Hur det egentligen ligger till med den saken får teknikerna avgöra, menar Fuxborg.

Några saknade personer i området?

– Vi håller på att undersöka det, men inte vad jag vet. Vi har mellan tre och sex försvinnanden varje dygn i Göteborg, för det mesta är det frivilligt.

Brottet ska ha begåtts det senaste dygnet

Enligt Thomas Fuxborg tyder det mesta på att personen har dött bara några timmar innan kroppen hittades. Det är dock okänt vem personen är och man har inte kunnat bekräfta personens ålder.

– Vi är därför intresserade av att komma i kontakt med alla som saknar någon anhörig i området, säger Thomas Fuxborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.