Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man häktad för rånserie på Hisingen

Polisen misstänker att en man i 25-årsåldern har rånat en butik och försökt råna flera verksamheter och en person under kniv- eller pistolhot under hösten. Nu har han gripits och häktats, på sannolika skäl misstänkt för rån och försök till rån.

Det var under hösten som mannen i 25-årsåldern ska ha slagit till mot flera platser. Dels ska han ha fullbordat ett rån mot en butik och dels försökt råna en butik, en restaurang och en person vid en bankomat. Samtliga händelser utspelade sig på Hisingen och mannen har vid alla brottstillfällen hotat med antingen kniv eller pistol.

Mannen anhölls i sin närvaro och kunde under lördagen gripas av polisen. Under söndagen häktades han, på sannolika skäl misstänkt för rån och försök till rån.

– Vi bedriver flera parallella utredningar om rån och rånförsök som inträffat på Hisingen under hösten och vintern. Nu har vi nått ett genombrott som resulterat i det här frihetsberövandet av en man som misstänks för fyra av brotten, säger Jonas Håkansson, utredare vid Hisingspolisen, i ett pressmeddelande.

Samtliga brott, rån som rånförsök, har inträffat mellan oktober och december.

– Det här är exempel på mycket integritetskränkande brott som polisen prioriterar. I den fortsatta utredningen kommer vi även att undersöka om den misstänkte kan knytas till fler ouppklarade rån och rånförsök, säger Jonas Håkansson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.