Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man gripen vid stor polisinsats i Majorna

På tisdagseftermiddagen utförde polisen en större insats i Majorna i Göteborg. Efter att förhandlare tillkallats gav en man som hotat med vapen upp.

Enligt uppgifter till GP befann sig ett stort antal polisenheter i Majorna under tisdagseftermiddagen. Det ska ha rört sig om både radiobilar, civila polisbilar och poliser med förstärkningsvapen.

Polisen var till en början förtegen om vad insatsen i Majorna gick ut på.

– Situationen är känslig och vi vill inte ha några folksamlingar eller journalister på plats, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Vägrade komma ut ur lägenheten

Det visade sig att polisen vid 14.30-tiden fått information om att en man som bor i en lägenhet i Majorna hade tillgång till illegala vapen och även hotade att använda dessa.

Polisen åkte till platsen med ett flertal enheter, inklusive insatsstyrkan. Även ambulans tillkallades som en försiktighetsåtgärd, med tanke på risken för skottlossning.

Mannen vägrade till en början att komma ut ur lägenheten och strax före klockan 17.00 tillkallades förhandlare. Efter att förhandlaren talat med mannen kunde mannen gripas utan att någon skadades.

Var han ensam i lägenheten?

– Ja, det var bara han där. Han valde att inte lyda polisen inledningsvis men med förhandlare på plats så gick allt rätt och vi fick ut honom ur lägenheten, säger Stefan Gustafsson.

Vid husrannsakan hittade polisen ett vapen. Mannen är nu misstänkt för grovt vapenbrott och även grovt olaga hot.

– Det är en lång insats som pågått under hela eftermiddagen. Ingen är skadad och en misstänkt har gripits. Så vi är nöjda med resultatet, även om det är tragiskt att man har illegala vapen, säger Stefan Gustafsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.