Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man gripen efter skottlossning i Tynnered

En man skottskadades på onsdagseftermiddagen efter ett bråk i en lägenhet i Tynnered.


En 25-årig man skottskadades på onsdagseftermiddagen efter ett bråk i en lägenhet i Tynnered. En man har gripits, misstänkt för mordförsök alternativt dråp. Männen ska vara kända för varandra.
Polisen larmades till Opaltorget i Tynnered minuterna före kl 15.


-Uppgifterna till polisen handlar först om ett bråk i en lägenhet. Det framkommer även uppgifter om att det kan förekomma vapen och någon har hört någon typ av explosion eller smäll, uppger Stefan Gustafsson, presstalesman vid polisen i region väst.

När polisen kommer fram finner man flera patronhylsor i trapphuset.


-Inne i lägenheten får uppgifter om att någon, en man, ska ha blivit skjuten. Han fanns dock inte på plats i lägenheten men det finns blodspår i mycket begränsad omfattning på platsen, meddelar Gustafsson
Polisen får snabbt information som leder till att man hittar den skadade mannen i en lägenhet i närområdet.


-Vi påträffar en man med skador i huvudet, möjligen kan de ha uppkommit via en skottskada. Det är väldigt mycket som talar för det, Stefan Gustafsson.

En man kunde gripas i en lägenhet i närområdet runt kl 17. Han är misstänkt för mordförsök alternativt dråp. Då båda männen ska stå varandra nära enligt Stefan Gustavsson.


-De står i nära relation till varandra.
-Vi fick tydlig information av offret som gjorde att vi ganska snabbt kunde gipa den misstänkte. Detta ska alltså handla om en tvist inom en nära relation och verkar inte ha någon form av koppling till någon gängkonflikt eller liknande., fortsätter Stefan Gustafsson.


Omständigheterna kring hur den 25-årige mannen blev skjuten är fortfarande oklara.


-Vad vi vet så blev han skjuten i en lägenhet och tog sig senare till en annan lägenhet på samma gata. Han är inte tidigare känd av polisen och det finns i nuläget inget som pekar på gängrelaterad brottslighet, säger Peter Adlersson, presstalesperson hos polisen region väst.
-Vi har talat med honom, men han har inte kunnat höras och han är förd till Sahlgrenska sjukhuset, säger Peter Adlersson.
De båda lägenheterna är avspärrade för en teknisk undersökning.
Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till mord alternativt dråp.
Sahlgrenskas pressjour meddelar på eftermiddagen att den 25-årige mannen är lindrigt skadad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.