Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man flydde från väktare – hoppade i Göta älv

En man flydde från väktare och hoppade i Göta älv under natten mot fredagen. Mannen försökte simma mot strömmen men behövde senare räddas av räddningstjänstens dykare. – De hittade honom i vattnet och tog honom till land. Han kördes senare till sjukhus för kontroll, säger Hans Lippens, presstalesperson i region väst.

Strax efter klockan ett natten till fredag fick polisen larm om att två personer olovligen rörde sig på ett inhängnat område.

– Det är en arbetsplats med ett inhängnat område, men grinden var öppen, säger Hans Lippens, presstalesperson i region väst. 

Rörlselarmet på området gick och väktare var snabbt på plats och får tag i den ena personen medan den andra personen försökte fly och hoppade i Göta älv. 

Plockades upp av räddningstjänst

– Han försökte simma därifrån i riktning mot Göteborg men det är kraftigt strömt så han kom ingenstans. Räddningstjänst och ambulans tillkallades och mannen kunde plockas upp av dykare, säger Hans Lippens. 

Mannen fördes sedan till sjukhus kraftigt nedkyld. Personerna är inte misstänkta för något brott.

– Då grinden var olåst kan vi inte bevisa olaga intrång, och de hade inga verktyg eller liknande på sig, säger Hans Lippens. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.