Man försökte råna hotell – med vinkelslip

En man beväpnad med en vinkelslip och en hammare försökte råna ett hotell i centrala Göteborg under natten. Polisen larmades snabbt till platsen och kunde gripa mannen, som innan dess hann gå lös på inredningen.
– Han orsakade en del skador, säger Morten Gunneng vid polisen.

ANNONS

Det var vid 02-tiden natten till onsdagen som polisen larmades till ett hotell i Gårda i centrala Göteborg. En man man beväpnad med vinkelslip och hammare ska då ha försökt råna nattportieren på hotellet.

– Han försökte tilltvinga sig kassan från nattportieren, men han lyckades få i väg ett överfallslarm i ett tidigt skede, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polis kom därför snabbt till platsen och kunde gripa mannen inne på hotellet. Mannen lyckades inte få med sig något, men betedde sig utåtagerande och orsakade skador på inredningen.

– Jag vet inte om det är hammaren eller vinkelslipen som han använde sig av, men han orsakade skador i receptionen och i disken, säger Morten Gunneng.

ANNONS

Fick pepparspray i ansiktet

Ingen person skadades allvarligt i samband med händelsen, men polisen använde sig av pepparspray mot mannen vid gripandet.

–Han blev inte skadad, inte heller nattportieren. Men gärningsmannen var fortfarande utåtagerande när vi kom.

Den misstänkta mannen, som är i 40-årsåldern, är nu misstänkt för försök till rån.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS