Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Man försökte råna hotell – med vinkelslip

En man beväpnad med en vinkelslip och en hammare försökte råna ett hotell i centrala Göteborg under natten. Polisen larmades snabbt till platsen och kunde gripa mannen, som innan dess hann gå lös på inredningen.
– Han orsakade en del skador, säger Morten Gunneng vid polisen.

Det var vid 02-tiden natten till onsdagen som polisen larmades till ett hotell i Gårda i centrala Göteborg. En man man beväpnad med vinkelslip och hammare ska då ha försökt råna nattportieren på hotellet.

– Han försökte tilltvinga sig kassan från nattportieren, men han lyckades få i väg ett överfallslarm i ett tidigt skede, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Polis kom därför snabbt till platsen och kunde gripa mannen inne på hotellet. Mannen lyckades inte få med sig något, men betedde sig utåtagerande och orsakade skador på inredningen.

– Jag vet inte om det är hammaren eller vinkelslipen som han använde sig av, men han orsakade skador i receptionen och i disken, säger Morten Gunneng.

Fick pepparspray i ansiktet

Ingen person skadades allvarligt i samband med händelsen, men polisen använde sig av pepparspray mot mannen vid gripandet.

–Han blev inte skadad, inte heller nattportieren. Men gärningsmannen var fortfarande utåtagerande när vi kom.

Den misstänkta mannen, som är i 40-årsåldern, är nu misstänkt för försök till rån.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.