Man försökte köra över polis – misstänks för dråpförsök

En polis blev under natten till lördag nästan påkörd när en bilförare vägrade stanna vid en trafikkontroll, utan i stället accelererade mot polisen. Bilföraren och hans medpassagerare kunde senare gripas och misstänks nu försök till dråp respektive narkotikabrott.

ANNONS
|

Strax innan klockan fyra på lördagsmorgonen försökte en polis stanna en bil vid en trafikkontroll vid Artillerigatan i Göteborg. Under kontrollen försökte en polis stoppa en personbil som kom körandes, men föraren vägrade stanna, utan ökade i stället farten med siktet inställt på polisen.

En centimeter från att bli påkörd

Polisen som nästan blev påkörd beskriver hur hen var tvungen att kasta sig ur vägen för den körande bilen. Marginalen från att bli påkörd ska enligt polisen själv handla om en centimeter.

Polisen intog snabbt jakten efter händelsen och vid Gullbergs vass, kunde bilen stoppas. I satt två män, som båda greps.

Polisen meddelar att föraren misstänkts för försök till dråp alternativt försök till grovt våld mot tjänsteman. Grov olovlig körning, drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik. Passageraren misstänks för narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS