Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man ersätts av polisen – för gammal öl

En man fick sitt öl beslagtaget av polisen. Nu får han skadestånd då datumstämpeln passerats.

En man i Göteborg får cirka 2000 kronor i skadestånd av polisen för att hans öl blivit för gammalt. Det framkommer från ett beslut från polismyndigheten, skriver Nyhetsbyrån Siren som var först ut med nyheten.

I beslutet står det att ölen, som förvarats av polisen, blivit så pass gammal att datumstämpeln passerats.
– Jag kan inte alla detaljer, men beslut som dessa är fullt möjliga om en vara som beslagtagits av polisen gått ut ur datum när de ska ges tillbaka till ägaren, säger Stefan Gustavsson som är presstalesperson hos polisen i region Väst.

Polisen återbetalningsskyldig

Skadeståndet baseras på en bedömning som görs tillsammans med ägaren. Vad summan slutar på är olika, men oftast landar det på ungefär vad varan kostat. I det här fallet är det ägaren som själv sökt skadestånd och fått det beviljat.
– Om ölet varit fullgott vid beslaget, och polisen och åklagarmyndigheten tagit så lång tid på sig att behandla ärendet att det förverkats av sig själv, är vi skyldiga att betala summan säger Stefan Gustavsson och tillägger:
– Det beror ju helt på hur belastad myndigheterna varit.

Vilket öl det rör sig om och vilken mängd det handlar om framgår inte av polisens beslut. Men klart är i alla fall att pengarna betalas ut inom två veckor efter att det tagits.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.