Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Räddningstjänsten röjer upp efter att ett träd fallit över en personbil på Gamlestadsvägen.  Bild: Adam Ihse/TT
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Räddningstjänsten röjer upp efter att ett träd fallit över en personbil på Gamlestadsvägen. Bild: Adam Ihse/TT

Man död efter stormen Knud – fick träd över sig

Den man som fick ett träd över sig när han arbetade under stormen Knud har avlidit av sina skador. Det meddelar elbolaget Ellevio, som mannen arbetade på uppdrag för under händelsen.

Det var under natten mot lördagen som en man fick ett träd över sig när han arbetade med trädröjning i Fjärås under stormen Knud. Han träffades i huvudet av trädet och skadades allvarligt.

Mannen fördes till Sahlgrenska med ambulanshelikopter där han har vårdats för livshotande skador sedan dess.

Men mannens liv gick inte att rädda. Under tisdagskvällen meddelade elbolaget Ellevio att mannen avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

– Det är med sorg vi har tagit emot beskedet idag. Jag är djupt bedrövad över det som inträffat och mina och våra tankar går just nu till den avlidnes familj, vänner och kollegor, säger Ellevios vd Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

Exakt hur olyckan gick till är fortfarande oklart och kommer utredas av polis och Arbetsmiljöverket. Även Ellevio har startat en egen utredning kring händelsen.

– En person har mist livet under sitt arbetspass och vi måste gå till botten med hur det kunde hända. Säkerhet går alltid främst och en olycka är ett fullständigt misslyckande för oss. Det här är en mycket tung dag för oss alla, men naturligtvis allra mest för den omkomnes närmaste, säger Johan Lindehag i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Man fick träd över sig – kämpar för sitt liv

I måndags omkom en montör anställd av elbolaget Eon i samband med röjningsarbete efter Knud i Högsby.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.