Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Johan Nilsson/TT
Bild: Johan Nilsson/TT

Man död efter knivdrama – hittades nedanför balkong

En man som först misstänktes för ett mordförsök på en annan man i ett lägenhetshus avled under torsdagsmorgonen, detta efter att han tagit sig in i lägenheter i ett hus i samma område.

Polisen larmades till Högsbo vid 03.40 efter att boende i ett lägenhetshus ringt om ett bråk i en av lägenheterna. Väl där hittade polisen en knivskuren man i 50-årsåldern, han fördes till sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

Men knivdramat var långt ifrån över.

"Någon rycker i dörrhandtaget"

Strax innan klockan 05.00 kallades polis återigen till området efter att en person hade försökt ta sig in i en lägenhet på åttonde våningen.

– Någon rycker i dörrhandtaget, men polis bedömer inte att ärendet behöver prioriteras och att patrull behöver skickas till platsen, berättar polisen presstalesperson Tommy Nyman.

En timme senare har dock samme man varit inne i en lägenhet på den sjunde våningen och viftat meden kniv.

– Mannen var blodig och blodade ner i lägenheten. Lägenhetsinnehavaren fick dock ut honom ur lägenheten, förtydligar Nyman.

Fick fly sin lägenhet

Därefter tog han sig till en tredje lägenhet.

– Lägenhetsinnehavaren lyckades fly från lägenheten samtidigt som en man tog sig in i lägenheten. När lägenhetsinnehavaren som flytt kom tillbaka till sin lägenhet så var dörren låst från insidan.

Vid 06:15-tiden kom polisen till platsen och hittade mannen skadad utanför den aktuella fastighetens baksida vid en balkong. Han avled sedan på sjukhus och polisen ser mannen som misstänkt för mordförsöket på mannen i 50-årsåldern några timmar tidigare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.