Man bunden och slagen i sin lägenhet

En man i 20-årsåldern blev under den tidiga tisdagsmorgonen rånad i sin lägenhet. Flera personer ska ha slagit och bundit mannen, fört ett örngott över hans huvud och därefter stulit kläder och smycken. Polisen utreder rån alternativt grovt rån.

ANNONS
|

Larmet om ett rån i Majorna kom klockan 05.26 på tisdagsmorgonen. Flera personer ska då ha tagit sig in i en lägenhet där en man i 20-årsåldern befann sig.

– De ska ha tagit sig in när han spelade tv-spel och dörren var olåst, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Mannen blev slagen och fastbunden.

– Han ska tidigt också ha fått ett örngott över huvudet, säger Peter Adlersson.

Mannen kunde därför inte se något när rånarna länsade lägenheten på bland annat kläder och smycken.

När mannen flickvän kom hem en till två timmar senare och upptäckte vad som hade hänt larmade hon polisen. Enligt polisen hade mannen inte några skador som krävde sjukhusvård.

ANNONS

– Han hade lite småskador som inte behövde vård. Under dagen gör vi en närmare undersökning av lägenheten, säger Peter Adlersson.

Ingen är gripen i nuläget, men polisen skriver en anmälan om rån alternativt grovt rån.

– Det händer ju att folk blir rånade och fastbundna i sina hem, men det är inte jättevanligt, säger Peter Adlersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS