Man brutalt rånad i sitt hem

Under onsdagsmorgonen blev en man i Kållered rånad i sitt hem av två gärningsmän. Mannen ska ha blivit fastbunden medan rånarna sökte genom bostaden. Offret kunde själv ta sig loss och larma polisen.

ANNONS
|

Larmet kom vid åtta-tiden på onsdagsmorgonen. En man ska då ha blivit rånad i sin villa i Kållered.

Två personer ska ha kommit och knackat på hos mannen. När han öppnade trängde sig personerna in i huset och band fast mannen med buntband i sovrummet.

– Mannen hör att det knackar på dörren. Utanför står två för honom hel okända personer. De har på sig någon form av regnrock och uppdragna huvor. De ska även vara delvis maskerade för ansiktet. Gärningsmännen ska sedan ha tagit sig in och bundit honom, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Därefter letade gärningsmännen igenom huset och stal bland annat smycken och pengar. Stöldgodsets värde är ännu okänt.

Flydde platsen

Efter rånet ska de båda gärningsmännen ha lämnat platsen, men polisen har inte kunnat fastställa om det skedde till fots eller i ett fordon.

När rånarna hade försvunnit kunde mannen ta sig loss och larma polisen. I samband med rånet ska mannen ha skadats lindrigt.

Polisen har nu spärrat av bostaden för att genomföra en teknisk undersökning. Man knackar även dörr i området, men ingen person har ännu gripits.

– Vi håller på med dörrknackning för att se om det finns iakttagelser från andra boende i området. Sedan är vi även intresserade av iakttagelser gjorda från den aktuella platsen från allmänheten. Det är inte helt ovanligt att det finns fler rånare som stannar utanför och vaktar. Den rånade mannen uppfattade rånarna som män, säger Thomas Fuxborg.

En förundersökning om rån och olaga hot har inletts.

ANNONS