Man bröt sig in i flera bostäder – greps efter polisjakt

Under en dryg timme jagade polisen en man som både försökte och lyckades bryta sig in i åtminstone fem bostäder i Grimmered. I vissa av fallen befann sig personer hemma vid inbrottstillfället.
– Han blev påkommen flera gånger men fortsatte ändå, säger Morten Gunneng, polisregion Västs vakthavande befäl.

ANNONS
|

Polisen larmades till ett radhusområde i Grimmered runt klockan 01 i natt. Enligt Gunneng har man hittills bekräftat fem adresser där mannen försökt bryta sig in, men det kan röra sig om ännu fler.

– Vid vissa tillfällen har han känt på dörren, vid andra har han krossat någon ruta. På en adress knackade han till och med på först. Han har betett sig fruktansvärt konstigt, säger befälet.

Gunneng berättar att konfrontationer uppstått mellan mannen och boenden där han lyckades bryta sig in, dock utan att resultera i fysiska handgemäng.

– Flera målsägare har mött mannen inne i sina bostäder, och vid några tillfällen har de motat bort och hindrat honom från att ta sig in, men vad jag förstår har det inte varit fysiskt på det sättet.

ANNONS

Polisen inledde en jakt med både helikopter och hundpatruller och lyckades genomföra ett gripande i samma område mannen härjat i. Han ska vara i sena 40-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

Vad som blivit stulet, till vilket värde och vem det faktiskt tillhör är ännu inte klarlagt.

– I några av bostäderna fick han med sig saker, andra inte. Rubriceringen blir grov stöld och försök till grov till grov stöld, men vilka som faktiskt är vad är oklart. En del utredningsarbete återstår under natten innan vi kan se var det hamnar, säger Gunneng.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS