Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Man avliden efter truckolycka i hamnen i Göteborg

En man i 60-årsåldern är död efter en arbetsplatsolycka i hamnen i Göteborg. Mannen blev i morse påkörd av en truck i anslutning till terminalen där han jobbade. Polisen utreder nu dödsolyckan.

– Det har gjorts en anmälan om en misstänkt arbetsplatsolycka, så nu avvaktar vi utredningen och ser vad den kommer fram till, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Det var strax efter klockan sju i morse som polisen fick larm om en olycka i närheten av Nordatlanten på Hisingen. En man i 60-årsåldern hade blivit påkörd, och hans liv gick inte att rädda. Exakt hur olyckan har inträffat är i nuläget inte klarlagt, enligt polisen.

– Man har inlett en förundersökning och den får reda ut vad det är som har hänt. Vi vet att personen blivit påkörd och avlidit, vilket är tragiskt, säger Peter Adlersson.

Arbetsmiljöverket utreder händelsen

Både polisen och Arbetsmiljöverket kommer nu utreda vad som orsakat olyckan, och händelseförloppet som lett fram till den.

– Det kan röra sig om en olycka som inte orsakats av något brottsligt. Det kommer utredas och sen får vi se vad det landar i, säger Peter Adlersson.

Avspärrningar hävda på platsen

Polisen spärrade av olycksplatsen för en teknisk undersökning under morgonen. En undersökning som avslutades vid halv tre-tiden på onsdagseftermiddagen.

– Vi har fått det vi behöver från den tekniska undersökningen och avspärrningarna där ska vara hävda, säger Peter Adlersson.

Mannens anhöriga är underrättade.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.