Man attackerad med flera knivhugg – två gripna

Polisen i Göteborg har gripit två personer misstänkta för grov misshandel efter en knivattack i Angered. Offret larmade polisen efter att han kraftigt blödande tog sig från platsen med spårvagn till Gamlestadstorget.
– Målsägande kan ha blivit knivskuren med upp till fem hugg, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisen.

ANNONS
|

Polisen fick larmet om knivskärningen klockan 19.17 på onsdagskvällen då offret, en man i 30-årsåldern, befann sig vid spårvagnshållplatsen Gamlestadstorget dit han blodig hade tagit sig efter att ha blivit attackerad utomhus i närheten av spårvagnshållplatsen vid Angered Storåsväg.

– Målsägande har blivit knivskuren i Storås och har sedan tagit sig till Gamlestadstorget där vi möter upp honom, säger Martina Saghamre, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Mannen ska bland annat ha blivit knivskuren i huvudet och på överkroppen och hans skador bedöms som allvarliga.

– Han var chockad naturligtvis och jag kan tänka mig att han har drabbats av allvarliga men ej livshotande skador och han kördes under kvällen i ambulans till Sahlgrenska sjukhuset, säger Martina Saghamre.

ANNONS

Två gripna i Högsbotorp

Polisen har under kvällen varit och undersökt både platsen där attacken ägde rum och den spårvagn som mannen färdades i från brottsplatsen.

– Han har blött en hel del och det har naturligtvis renderat en hel del uppmärksamhet från allmänheten.

Vad GP erfar blödde mannen så kraftigt efter attacken att räddningstjänsten på uppdrag av polisen åkte ut till brottsplatsen på Angered Storåsväg för att spola rent gatan från blod.

Brottets karaktär gjorde under kvällen att polisen fick in uppgifter från allmänheten som senare ledde fram till att två män kunde gripas. Männen är födda i slutet på 80-talet respektive 90-talet och greps i en bostad i Högsbotorp, knappt två mil från brottsplatsen.

– Det är uppmärksamma människor som har hjälpt oss och deras uppgifter gjorde att vi kunde ta oss till en adress där två personer greps misstänkta för grov misshandel, säger polisens vakthavande befäl.

I nuläget är det oklart vad som ligger bakom knivattacken.

– Jag har inga uppgifter om det, och jag vet inte heller om de här personerna är bekanta med varandra sedan tidigare, säger Martina Saghamre.

ANNONS