Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Läsarbild

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Man anträffad död i Partille – en anhållen

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord efter att en man hittats död i Partille. Omständigheterna kring händelsen är oklara och nu söker polisen efter vittnen. En man är nu anhållen misstänkt för brottet.
– Inledningsvis betraktades händelsen som en olycka men den rubriceringen har ändrats till ett misstänkt mord, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

På lördagen spärrade polis av ett område i Partille efter att en man hittats död. Mannen anträffades i Säveån strax efter midnatt under natten mot lördagen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Bild: Läsarbild

Polisen är förtegen gällande fallet, men Joakim Hansson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, berättade under lördagen att omständigheter i ärendet har fått polisen att inleda en förundersökning gällande mord.

– Polisen är intresserad av alla iakttagelser av en man i permobil som har rört sig i centrala Partille under fredagskvällen och natten mot lördag, sa Joakim Hansson.

På söndagsmorgonen bekräftar polisen att det kan röra sig om ett mord. Enligt polisens presstalesperson Stefan Gustafsson har en man anhållits misstänkt för brottet. Polisen sökte efter den misstänkte mannen efter att den avlidne mannen hittades och man senare alltså finna honom.

– Det vi kan säga är att händelsen inledningsvis betraktades som en olycka men att den rubriceringen nu har ändrats till ett misstänkt mord, säger Stefan Gustafsson.

Enligt Gustafsson ska den anhållne mannen ha känt personen som anträffats död sedan tidigare.

Den som har uppgifter att lämna uppmanas att höra av sig till polisen på 114 14.

"Det är hemskt och fegt"

När GP var på plats där mannen anträffades död på söndagsmorgonen hade polisens tekniker avslutat sitt arbete och hävt avspärrningarna vid platsen.

Flera personer som GP pratar med berättar att de såg avspärrningarna. Vissa av dem berättar också att många känner till mannen som nu är död.

– Han brukade vara här. Det är hemskt och fegt det som har hänt, mer kan jag inte säga nu, men det finns folk här som vet vad som hände, säger en man.

Platsen som polisen spärrade av ligger intill en bro över Säveån in närheten av torget i Partille centrum.

Under söndagsmorgonen hävde polisens sina avspärrningar vid platsen. . Bild: Anders Abrahamsson

Under söndagsmorgonen promenerade många hundägare förbi platsen. Många av dem stannade till och pekade ner mot ån där mannen anträffades.

– Det var avspärrat från bron och kanske några hundra meter uppströms längs gångbanan, säger en man.

Polisen fortsatt förtegen

En förbipasserande kvinna som stannade till intill Säveån konstaterade att hon gärna vill veta vad det är som har hänt.

– Rör det sig om ett mord är det ju väldigt otäckt. Det händer mycket saker i samhället, jag är inte orolig över just den här händelsen, men det känns ju inte bra om det är någon som medvetet har gjort något brottsligt, säger kvinnan.

När det gäller ett tänkbart motiv till det misstänkta mordet är polisen fortsatt förtegen. Förutom platsen där mannen anträffades spärrade polisen under lördagen även av den döde mannens bostad.

Mannens sista tid i livet kartläggas nu av polisen i sökandet efter mer information kring vilka han har umgåtts med och om det eventuellt kan finnas en förklaring till varför någon har kunnat vela ta livet av honom.

Mannens kropp kommer den närmaste tiden också att obduceras för att polisen bland annat ska kunna fastställa en dödsorsak.

LÄS MER: Man hittad död i Säveån – misstänkt släppt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.