Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En 16-åring har gripits i Nordstan misstänkt för grov stöld och ofredande. Bild: Arkivbild.

Man antastade två kvinnor på en buss

Vid sju-tiden på söndagsmorgonen fick polisen en anmälan om att kvinnor blivit tafsade på av en man på en buss i centrala Göteborg. Personen som anmält händelsen såg händelseförloppet på bussen och bestämde sig för att följa efter mannen som antastat kvinnorna.

En man har enligt vittnen tafsat på två tjejer på en buss i centrala Göteborg. Ett av vittnena anmäler händelsen till polis och bestämmer sig för att hålla honom under uppsikt tills polisen är på plats, så de följer efter honom.

– Händelseförloppet sker under en lång tid och börjar på en busstation vid Järntorget. Vittnena ser en berusad eller drogpåverkad person som beter sig märkligt. De går på samma buss som mannen. På bussen ser då vittnet hur en man tafsar på två tjejer på bussen och anmäler till polis, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisen i region Väst.

De två tjejer som blivit tafsade på går av bussen i Heden men vittnena beslutar sig för att följa efter gärningsmannen tills de kommer till Nordstan. På plats i Nordstan blir gärningsmannen gripen.

– Polisen utreder händelsen på plats där de pratar med både den misstänkte gärningsmannen och vittnet som ringde in händelsen, säger Thomas Fuxborg.

Hindrade gärningsmannen att fly

En man som vill vara anonym blev vittne till hur de två killar som ingrep hindrade den misstänkte gärningsmannen från att fly.

– De gick på en buss och ena killen sa till busschauffören ”åk inte iväg” och berättade att en kille som hade antastat tjejer satt på bussen. Den andra killen gick fram till gärningsmannen och sa att "du måste gå ut ur bussen" och drog honom ut, säger mannen.

Misstänks för grov stöld och ofredande

När polisen kom till Nordstan försökte gärningmannen rymma men polisen fick tag på honom. Den misstänkte är 16 år gammal.

– Han försökte springa från polismännen men de grep honom. Vid avvisiteringen av gärningsmannen hittade man fyra telefoner varav tre gömda i hans underkläder, säger Thomas Fuxborg.

Den 16-årige gärningsmannen misstänks nu för grov stöld samt ofredande.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.