Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Man anhållen misstänkt för mordförsök på Guldheden

En man skadades allvarligt efter ett bråk på södra Guldheden i Göteborg. Polisen har hittat en hammare och ett järnrör på platsen och utreder nu händelsen som mordförsök. På tisdagen greps och anhölls en man i 50-årsåldern misstänkt för försök till mord.

Larmet om ett bråk nära Doktor Sydows Gata på södra Guldheden kom 18.08 på måndagen. Flera personer i närheten ringde polisen när bråket bröt ut mellan flera personer.

– Det är två män som har blivit attackerade, men det är oklart av hur många. Någon av dem ska ha haft ett järnrör och hammare som har varit inblandade i den här misshandeln, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En av de skadade, en man i 45-årsåldern, är allvarligt skadad och har förts med ambulans till sjukhus.

Polisen utreder just nu händelsen som försök till mord.

Tidigt på tisdagen hämtades en man i 50-årsåldern in till förhör.

– Man gjorde en husrannsakan och hämtade in mannen till förhör. Efter att han förhörts anhölls han misstänkt för försök till mord, säger Peter Adlersson.

Han säger att det inte går att utesluta att fler personer kommer att hämtas in till förhör.

På tisdagen var skadeläget fortfarande allvarligt för mannen i 45-årsåldern, enligt Peter Adlersson.

Vittne: ”Det var tumult”

En person som blev ögonvittne till händelsen berättar att han såg att flera personer stod och började putta på varandra nära spårvagnshållplatsen Doktor Sydows Gata.

– Jag trodde det var på skoj först. Men en av dem blir nedslagen och en eller två personer sparkar på överkroppen, ansiktet och huvudet.

Han berättar att en person tog fram ett järnrör och slog en annan person hårt i ansiktet och huvudet.

– Det var tumult, upp mot åtta personer. En tjej går mellan och säger åt dem att sluta, berättar mannen.

Flera andra personer som bevittnade misshandeln ska också ha sagt till och ropat åt gruppen att sluta. När polisen kom till platsen var de flesta som var involverade i bråket försvunna.

– Polisen frågade åt vilket håll de sprang. Jag sa att de kunde följa blodspåret, det var fullt med blod, säger vittnet.

Spårvagnstrafiken stod still

Flera personer i området berättade för GP att det har varit en stor polisinsats på platsen med flera polisbilar, polisbussar och ambulanser.

Området spärrades av och polisen har genomfört en teknisk undersökning på brottsplatsen. Man har även knackat dörr i området för att få in fler vittnesuppgifter.

Med anledning av polisinsatsen stoppades spårvagnstrafiken på linje 10 mellan Wavrinskys plats och Doktor Sydows Gata. Stoppet var avklarat vid halv tolv-tiden på måndagskvällen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.