Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: Love Hansen Siilin, Eleonor Ekström-Frisk

Man anhållen efter polisdrama i Sandarna

En man i 30-årsåldern greps efter ett drama i Sandarna i Göteborg på söndagseftermiddagen. Han anhölls senare på kvällen misstänkt för olaga frihetsberövande, olaga hot och försök till dråp efter att ha barrikaderat sig i en lägenhet med en kvinna.

Larmet om händelsen kom vid 16-tiden och resulterade i en större polisinsats. Lägenhetsdramat fick sin upplösning några timmar senare.

– Initialt fanns uppgifter om att det fanns vapen i lägenheten. Därför vidtog vi en rad försiktighetsåtgärder, säger Johan Josarp, vakthavande polisbefäl till GP.

Polisen försökte förgäves förhandla med mannen på plats.

– Vi blev tvungna att ingripa men ingen skadades allvarligt, säger Jenny Widén på måndagsförmiddagen, presstalesperson vid polisen i region väst

Polisen hade tungt beväpnad personal på plats och assistans av både räddningstjänst och ambulans. Mannen i 30-årsåldern hade barrikaderat sig i en lägenhet tillsammans med en kvinna som han hotat.

– Vi inledde förhandlingar med mannen, men när dessa inte gav resultat tog insatsstyrkan sig in i lägenheten och säkrade mannen, säger Josarp och fortsätter:

– Kvinnan som befann sig i lägenheten togs om hand och fick hjälp, säger han.

Den misstänkte är känd av polisen sedan tidigare och han greps misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande.

– Förundersökning har inletts och förhör ska hållas, säger Johan Josarp.

När mannen förts bort inleddes husrannsakan i lägenheten.

Det flera långa timmar långa dramat innebar att ett större område i Sandarna i västra Göteborg spärrades av under insatsen.

Insatsen med ett stort antal poliser gjorde att flera av de boende oroligt undrade vad som pågick.

– Jag har sett ett flertal tungt beväpnade poliser med hjälmar och sköldar på plats i området, berättade ett vittne för GP.

Polisen bekräftade att man hade en insats i området och att man spärrade av för att skydda allmänheten.

– Vi har spärrat av ett område för att inte allmänheten ska kunna komma för nära, förklarade Josarp i dramats inledning.

Under insatsen fanns räddningstjänsten på plats i Sandarna.

– Eftersom det är en polisiär insats har jag inga detaljer. Vi fick larm om att assistera klockan 16.46. V har tre enheter på plats varav en ledningsenhet, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten till GP.

Även tre ambulanser fanns på plats vid det avspärrade området efter begäran från polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.