Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Man överfallen och rånad på sin bil

När mannen i 60-årsåldern skulle parkera sin bil vid Länsmansgården under natten blev han överfallen och nedslagen.
– Som han uppfattar det blir han slagen med ett pistolliknade föremål och några personer försvinner sedan med hans bil som vi nu har efterlyst, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Strax innan klockan två under natten till onsdagen var en man på väg att parkera sin röda Renault Clio vid sitt hem i Länsmansgården i Biskopsgården på Hisingen.

Då, uppger polisen, att minst två personer överföll och slog ned honom innan stal de hans bil.

– Vi har bedrivit spaning i området men tyvärr inte lyckats gripa någon, berättade Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst, tidigt på morgonen.

Bilen efterlyst

Polisen sökte efter larmet efter bilen längs bland annat Sommarvädersgatan i Biskopsgården, men fordonet är fortfarande inte lokaliserat.

– Mannen som blev rånad uppfattar det som att han blir slagen med ett pistolliknande föremål av minst två gärningsmän. Personerna ska ha varit mörkklädda och haft luvtröjor på sig, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Bilen har nu efterlysts av polisen genom ett så kallas områdeslarm över hela Storgöteborg.

Brottet rubriceras i nuläget som rån. Personerna som slog ner mannen och försvann med bilen uppskattas vara i 20- till 30-årsåldern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.