Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Misshandeln skedde i uppfostrande syfte. Bild: Anders Wiklund/TT

Mamma döms för misshandel av sexårig son

En kvinna i Angered misshandlade sin son med slag och träredskap i uppfostringssyfte. Nu döms hon till skyddstillsyn.

Den i dag elvaårige pojken ska ha misshandlats av sin mamma vid flera tillfällen. Brotten ska ha ägt rum mellan sommaren 2013, då pojken bara var sex år, fram till åtminstone hösten 2017.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att pojken inte koncentrerat sig tillräckligt på sina läxor, vilket lett till att mamman blivit arg. Hon ska då ha slagit honom med öppen hand samt med en trägaffel. I ett 48 minuter långt barnförhör berättar pojken att slagen gjorde "jätteont" och att han börjat gråta. Han ska också ha blivit inlåst på sitt rum.

Enligt tingsrätten var pojkens berättelse både detaljerad och trovärdig. Som stöd för pojkens berättelse, vittnade även hans skolkurator.

Döms för misshandel

Mamman förnekade brott, men har vid tidigare förhör uppgett att hon slagit pojken med en träpinne samt hotat att slå honom vid flera tillfällen.

Nu döms mamman till skyddstillsyn av Göteborgs tingsrätt för åtminstone två fall av misshandel i normalgraden. Som straff ska hon betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken, samt genomgå ett särskilt program med Kriminalvården. Händelserna har även lett till att familjen haft kontakt med socialtjänsten.

GP har sökt kvinnans försvarare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.