En man i 35-årsåldern frias helt från misstankarna om att i april ha mördat sin hustru på Hisingen. Bild: Paul Wennerholm
En man i 35-årsåldern frias helt från misstankarna om att i april ha mördat sin hustru på Hisingen. Bild: Paul Wennerholm

Maken friad – misstänktes ha mördat sin fru på Hisingen

Utredningen är nedlagd och alla misstankar avskrivna mot den man i 35-årsåldern som under våren satt häktad, anklagad för att ha mördat sin fru i en villa på Hisingen.
– Vi är trygga med den utredning som gjorts. Allt talar för att skadorna på offret var självförvållade, säger åklagaren.

Det var en tidig morgon i början av april som polis kallades till det annars lugna bostadsområdet. Där påträffades en mycket svårt skadad kvinna.

Hon avled senare på sjukhus.

Även maken transporterades till Sahlgrenska. Han uppvisade olika typer av skärskador. Efter att ha fått vård fördes mannen i 35-årsåldern till polishuset för förhör.

Ett par dygn senare satt han häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det dröjde dock inte mer än en vecka innan kammaråklagare Hanna Rajamäe beslutade att försätta honom på fri fot.

Alla misstankar avskrivna

Nu, två månader senare, är alla misstankar mot maken avskrivna.

– Vi har vidtagit alla tänkbara åtgärder, brottsplatsundersökning, en noggrann rättmedicinsk utredning och åtskilliga vittnesförhör. De resultat som vi hämtat in överensstämmer med makens berättelse, konstaterar Hanna Rajamäe.

Vilken är din och polisens bild av händelseförloppet?

– Av respekt för de inblandade och anhöriga vill jag inte lämna ut fler detaljer. Det vi kan konstatera är att det rört sig om ett mycket snabbt förlopp, svarar åklagaren.

Advokat Kent-Olof Stigh har representerat mannen i 35-årsåldern under processen.

– Vi vill inte närmare beskriva min klients version. I övrigt tycker jag det hedrade åklagaren att hon ändå såpass snabbt hävde häktningen.

Har återförenats med sitt barn

Stigh har också pratat med sin huvudman efter nedläggningsbeslutet:

– Min huvudman är givetvis lättad och är också mycket tacksam över att han äntligen har kunnat återförenas med sitt barn som varit omhändertaget av socialtjänsten.

Enligt Stigh har maken under samtliga förhör haft en klar och tydlig redogörelse över vad som hänt.

– Det bör i detta sammanhang särskilt framhållas att min huvudman lyckats undvika att det lilla barnet kommit att bevittna något av det som hände.

Advokaten tillägger:

– Ingenting har framgått som motsäger min klients redogörelse över vad som skedde vid den här tragiska händelsen. Han vill nu bara kunna sörja och bearbeta det faktum att hustrun – och mamman till hans barn – inte längre finns i livet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.