Magnusson (M): Ransgårds framtid ska utvärderas

På Moderaterna valvaka i Göteborg var det dystra miner efter ett svagt valresultat – som kan bli startskottet för en rockad på ledarsidan.
– Vi måste vara beredda på att vända på alla stenar, säger Hampus Magnusson, biträdande kommunalråd för Moderaterna i Göteborg.

ANNONS
|

Tredje största parti i Göteborg med 14,5 procent av rösterna. Det är Moderaternas verklighet efter kommunvalet, och de svaga siffrorna speglades tydligt i stämningen på partiets valvaka.

– Det klart att det är en rejäl käftsmäll, det är det sämsta valresultatet i mitt liv. Så det är klart att det är illa, säger Hampus Magnusson, biträdande kommunalråd.

Magnusson menar att det svaga resultatet borde starta en diskussion om ledarskapet inom Göteborgsmoderaterna.

– Vi måste vara beredda på att vända på alla stenar och vi alla måste vara beredda på att utvärdera vad vår roll är i detta, säger han.

Kan Jonas Ransgård sitta kvar som gruppledare?

ANNONS

– Det är egentligen en fråga för Jonas. Framförallt är det den nya fullmäktigegruppen som ska utvärdera det och sen har vi också en valkommitté. Beslutet ligger i deras hand.

Är du redo att ta över som gruppledare?

– Jag var tydlig redan inför det här valet om att jag står till förfogande där medlemmarna vill ha mig helt enkelt, där fullmäktigegruppen vill ha mig.

Är du redo att utmana Jonas Ransgård om rollen som gruppledare?

– Jag har tidigare ställt mig till förfogande. Jag är en lagspelare. Vill de ha mig som gruppledare så ställer jag upp.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS