Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

M-politiker tar timeout - efter makens HA-affär

Den moderata toppolitiker i Ale, Carina Fontenay, tar timeout på obestämd tid. Hon var partiets andranamn i kommunen, men lämnar nu merparten av sina uppdrag.

Det var måndags som GP avslöjade att en person inom HA Goth Town, en avdelning som för närvarande saknar klubblokal, förvärvat Vadbacka Gästgiveri.

En av de två män som sålde huset är gift med moderata kommunfullmäktigeledamoten Carina Fontenay.

Hon förnekade i intervjun all kännedom om köparna identitet och bakgrund.

Uppgifter från andra människor har dock sagt annat, och denna information förefaller nu har kommit fram till kommunledningen.

– Jag har fått många samtal, och hört många rykten som påstår att Carina möjligen haft mer kopplingar till affären än hon gjort gällande. Vi politiker lever i förtroendebranschen. Det krävs ordning och reda, och det har vi kanske inte till fullo haft i det här fallet, säger Mikael Berglund, moderat oppositionsråd i Ale.

Välkomnar beslutet

Kommunalrådet Paula Örn (S) välkomnar Fontenays beslut att hoppa av:

– Frågan är vem som vetat vad om vad. Försäljningen till Hells Angels tyder i mina ögon på ett extremt dåligt omdöme. Jag delar Mikael Berglunds uppfattning om att den här personen inte kan sitta kvar i kommunledningen, konstaterar Paula Örn.

Vill inte kommentera

Carina Fontenay vill inte kommentera sin position i det politiska livet.

I ett mejl till GP skriver hon:

"Utifrån senaste dagarnas skriverier i media och ryktesspridningar i kommunen har jag tillsammans med min familj beslutat mig för att ta en time-out från mina politiska uppdrag i Ale kommun förutom min plats i kommunfullmäktige. Under tiden jag reflekterar över situationen ämnar jag att anmäla förhinder till dessa möten. Jag tycker att det mediadrev och den ryktesspridning som förekommer är djupt orättvis och det gör mig väldigt ledsen".

Hur ärendet ska handläggas av kommunen och polisen i Ale är oklart. Ingen vill ha Hells Angels boende i närområdet:

– Det är klart att jag tänkt tanken att försöka köpa tillbaka Vadbacka. Det är väl ett av flera alternativ, förklarar Mikael Berglund (M).

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.