M backar om lönehöjningen i Norrtälje

Politikerna i Norrtäljes kommunstyrelse gav sig själva kraftiga lönehöjningar. Bino Drummond (M), kommunstyrelsens ordförande och som fick ett lönepåslag på 23 000 kronor, säger till Aftonbladet att man nu ändrar sig.
”Det gick för fort”, skriver han i ett sms till tidningen.

ANNONS
|

Det var i måndags som Norrtälje kommuns nya ledande partier, M, KD, L och SD, klubbade genom ett förslag om nya arvoden för politikerna.

Kommunstyrelsens ordförandes arvode skulle beräknas till 60 procent av statsministerns arvode, i stället för 60 procent av vad statsråden – alltså ministrarna – tjänar. Den nya formuleringen gav kommunstyrelsens ordförande Bino Drummond (M) en löneökning från 87 000 till 110 400 kronor i månaden. De övriga kommunalrådens arvoden utgår i sin tur från vad ordföranden tjänar.

Oppositionen rasade mot förslaget, eftersom man inte hade informerats om det. Oppositionsrådet Ulrika Falk (S), som får sin lön höjd med 20 000 kronor i och med det nya beslutet, kallade höjningen ”osmaklig i det här läget”.

ANNONS

I ett sms till Aftonbladet skriver nu Bino Drummond nu att man tänker om.

”Det gick för fort och jag har kommit till slutsatsen att beslutet behöver göras om”, skriver han.

Till DN skriver Drummond att beslutet har ”mötts av skarp kritik som vi har tagit stort intryck av.

”Min inställning är att ett sånt här beslut måste ha en bred förankring i kommunfullmäktige, vilket har brustit i det här fallet”, skriver han till tidningen.

LÄS MER:Politikerna i Norrtälje chockhöjde sina löner

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS