Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Många reagerar på Chalmersgranskning

Många har hört av sig om GP:s granskning av festandet på Chalmers. En del studenter känner sig tvingade att supa skallen av sig. Andra tycker det är en mänsklig rättighet att festa efter en tuff tentaperiod.

I dagens GP berättar vi om fylleslagen på Chalmers. Det sups i hissar, på toaletter och datasalar. Trots kritik från Arbetsmiljöverket fortsätter supandet i högskolans lokaler år efter år.

Artiklarna har väckt reaktioner. Flera tycker att det måste vara okej att få festa till det eftersom många chalmerister går krävande utbildningar och behöver få slappna av någon gång och ha kul.

"Bara de som i cykler jobbar mot en deadline kan förstå den urladdning som sedan sker när tentan/duggan/examensarbetet/whatever är avslutat. Har själv studerat 6 år på GU till ett högspecialiserat legitimationsyrke och vet vid det här laget att det finns tusen sätt att fira av en tuff pluggperiod. Ibland redlöst, ibland med en kopp kaffe på stan" skriver signaturen chalmeristens flickvän.

"Emily" är inne på samma spår:

"Men skärp er GP! Studerar man till civilingenjör i minst 5 år är det väl inte mer än rätt att ta några öl ibland? Gå ut en kväll på Avenyn istället om ni är ute efter fylleslag och sluta smutskasta Chalmers."

En pensionär, som gått på Chalmers, menar att dagens ungdomar som går på Chalmers klarar av att få en fin karriär trots en och annan bakfylla under studieåren. Han tar sig själv som exempel:

"Trots mitt festande under studietiden, kan jag nu som pensionär se tillbaka på den som en positiv tid. Det har blivit en skattebetalare av mig ändå. Jag har betalt sååååå mycket skatt under åren jag var aktiv, till glädje för generationen före mig. Men nu är jag beroende av att någon ska betala in skatt tillräckligt för att jag ska få den pension jag gjort mig förtjänt av. Klanka därför inte på dem som är villiga att satsa på att bli skattebetalare!"

Men det finns även studenter som tycker det är bra att GP tar upp frågan. De menar att högskolan har en osund alkoholkultur som går ut på att supa skallen av sig:

"Det är inte bra att festa sig medvetslös. Däremot tror jag inte man kan komma tillrätta med problemet genom att helt förbjuda festande som Chalmers tidvis försökt göra, något som inte framgår i artikeln. Festandet är absolut inget som uppmuntras av Chalmers högskola. Studentkåren borde ta ett större ansvar för att arbeta mot dålig alkoholkultur" tycker skötsam chalmerist.

En student är trött på alla fyllefester:

"Bra att ni lyfter fram supandet på Chalmers, det är nämligen vad man möts av som "nolla" och vad man oundvikligen rycks med i. Granska även föreningarnas gruppmentalitet och uteslutning av icke-föreningsstudenter! Jag trodde att jag skulle börja högskolan, men det visade sig vara värre än på högstadiet - fyllefester och utfrysning."

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.