Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Många helgfirare på glid under söndagen

Det milda vädret lockade ut mängder av barnfamiljer som ville testa balansen på isen under söndagen. Men även pulkabacken vid Delsjön var en hit för de fartsugna.

Den riktiga iskylan har släppt sitt grepp om Göteborg och det verkade uppskattat bland helgfirarna som hade begett sig till Delsjön och skridskobanan på Heden under söndagen. Trots solens frånvaro var stämningen på topp.

Svårt i början

Fyraårige Alvar Winroth åkte skridskor för första gången och hade sin sjuåriga syster Esmeralda till hjälp vid Hedens isbana.

– Jag har åkt skridskor en gång tidigare. Det är svårt i början. Men man ska tänka på sig själv och vad man gör. Inte titta på vad andra gör för då tappar man balansen, förklarade hon.

– Det kanske är därför som det går så dåligt för mig eftersom jag måste titta på er, konstaterade hennes pappa Hampus Winroth som verkade ha fullt upp med tre barn runt benen.

Farten var viktigast

På en snowracer på Delsjön gled fyraårige Vidar Björk fram över isen med mamma Terese Arvidsson framför som draghjälp. Vidar hade bra koll på var bromsen satt men tyckte att farten var själva poängen med företeelsen. Därför var pulkabacken allra roligast.

– Det ska gå fort. Här är bromsen, här är ratten. Men jag svänger inte. Jag kör bara rakt, förklarade han.

– Vi brukar åka hit. Vi var mycket vid Härlandasjön tidigare men det är mindre blåsigt och därför bättre här, sa Terese.

Satsade på guppet

Även sexåriga Medina Zogaj och hennes pappa Idriz underhöll sig vid pulkabacken. De satsade på ordentlig fart genom att börja högst upp och styrde sedan snowracern mot det omtalade guppet längst ner i backen. En bra bit upp i luften tjöt Medina av skratt innan de åter landade på marken och gled ut långt på isen.

– Det är lite, lite läskigt med hoppet, sa hon efteråt.

Besöker Delsjön året om

Det eldades brasor, grillades korv och pimplades runt om på sjön. Familjen Holmén hade varit ute på isen i tre timmar när GP träffade dem på väg in mot land.

– Vi brukar vara här både sommar, höst, vinter och vår. Vi har haft en jättehärlig dag med både brasa, fika och skridskoåkande. Och så drar vi runt varandra på de här, sa Fredrik Holmén och pekade på en madrass bakom sig där dottern Sille Holmén satt och väntade på få att åka vidare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.