Många åsikter om ny arena

ANNONS
|

Ny arena om kostnaderna för att "fixa" Gamla Ullevi blir för stora? Som GP berättade på söndagen går IFK i sådana tankar.

Vi frågade läsarna var de tycker att en ny arena kan ligga. Och kommentarerna blev många.

Många av GP:s läsare frågar sig vad som hände med de tekniska lösningarna, med att dämpa vibrationerna eller göra läktaren "ohoppbara". Andra föreslår en nya arena i Angered för att locka folk till förorten.

De vanligaste kommentarerna handlar dock om att lägga en nya arena utanför stan för att få bukt med vandalisering och huliganbråk i centrum. Signaturen Siggan skriver: – Bygg arena långt långt långt ut i skogen så vi slipper bråken inne i stan...

ANNONS

Signaturen T.C föreslår förorten av andra anledningar:

– Självklart skall den ligga i Angered så att det mångkulturella samhället också får ta del av fotbollen. ANGERED SJÄLVKLART.

Signaturen Bulten i Bo hänvisar till hur det ser ut i ute i Europa och föreslår någonstans vid stadsgränsen. – En ny arena borde rimligen placeras ute i ett industriområde eller vid stadsgränsen, med gott om rimligt prissatta parkeringsplatser och med bra kollektivtrafik på matchdagarna. Tittar man runt om i Europa, så placeras få nya arenor mitt inne i centrum, med allt vad det innebär av störningar, vandaliserings och kravallrisk.

Men de kommentarer som av olika anledningar uttrycker att modifikationer av Gamla Ullevi är det enda försvarbara är trots allt i majoritet.

Signaturen Ofattbart skriver:

– Den enda rimliga lösningen är att vi tar bort ståplatsläktaren och sätter dit sittplatser. Duger inte det för fansen får de väl finansiera en egen privat arena.

– Fotboll ska spelas på Gamla Ullevi och ingen annanstans, skriver signaturen Bengan.

– En lösning är att sitta ner som civiliserat folk när man går på match. En lösning är att bygga arenor som klarar problemet och sätta biljettpriserna därefter, konstaterar signaturen NJ.

Och för Signaturen RC är det hela solklart: – Byggherren har inte hållit specifikationerna. Då får byggherren komplettera tills kraven är uppfyllda.

ANNONS

Ett mer kontroversiellt förslag är att göra Gamla Ullevi till studentprojekt. Signaturen Arkitektstudent föreslår: – Politikerna har för mycket makt när det gäller vitala samhällsprojekt, trots att de ofta inte har kunskapen. Låt Gamla Ullevi bli ett studentprojekt på Chalmers, en tävling om bästa konstruktionslösningen.

ANNONS