Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/16

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Mässan en godbit för matälskare

I helgen är det dags för årets matmässa, Passion för mat, där den matintresserade kan provsmaka många godsaker. Här kan man också träffa kockar som Leif Mannerström, Katja Palmdahl och Ulf Wagner.

På fredagen startade Passion för mat i Eriksbergshallen, en mässa för den som älskar god mat och dryck. Här kan matintresserade och nyfikna smaka, äta, dricka och köpa godsaker. Det säljs glass, bröd, såser, oljor, korvar, ostar, frukt, grönsaker, ja det mesta för en god måltid.
I en monter står flera deltagare från TV4:s program, Grillmästarna. De grillar karré och kycklingvingar så det ryker för fullt. Vinnaren av tävlingen 2013, Andreas Mathiasson, ger oss sina bästa tips för att lyckas vid grillen. 
– Stressa aldrig, ha inte för varmt för då får man bättre smak på maten och tänd inte upp hela grillen.
Tre återkommande besökare är Gunnar Ladenvall, Marianne Ladenvall och Mare-Liis Ryd. De tittar på fina praliner och andra sötsaker.
– Vi har varit här varje år, säger Mare-Liis Ryd.
– Jag är här för att jag är vinintresserad, här finns goda kvalitetsvaror. Och det är ett sätt att stötta småbruksverksamhet i stället för de stora kedjorna, säger Gunnar Ladenvall.
Marianne Ladenvall säger att hon vill få inspiration och testa nya saker. Hon tycker det är kul att se hur utställarna brinner för sina saker.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

"Göteborgarna har stort matintresse"

Patrick Palmdahl från Lilla Spinneriet i Lindome har satt samman en provmeny med flera utställares råvaror. På menyn finns bland annat rökt lax, rostad blomkål, oxkind och lakritspannacotta.
– Göteborgarna har ett stort matintresse, det märker vi även på våra restauranger, säger han.

Tio sorters popcorn

På mässan kan man även köpa majskorn för att poppa popcorn. Maria Kittel från Wepopop berättar att de har tio olika sorters korn från Spanien och USA. Det finns många olika sorters popcorn, en del är mer nötiga och smöriga i smaken. Finns även en sort som inte fastnar lika mycket i tänderna, berättar Maria Kittel. 
– Vi ser ett uppsving för popcornen, och folk är medvetna om vad de stoppar i sig, säger hon.
Mässan lockar inte bara besökare från Göteborgstrakten, Britt-Marie Persson med make har tagit bussen från Tranemo.
– Vi besökte matmässan för ett par år sedan och tyckte om den, så nu är vi tillbaka. Vi har en passion för mat så den lockar. Jag ska köpa olivolja och har redan köpt ett bröd, det är väldigt tungt så det är nog bra kvalité, säger hon och skrattar.  
Under helgen kan man få matinspiration till middagen av kockar som Alexandra Zazzi, Ulf Wagner, Crister Svantesson och Gustav Trägårdh.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.