Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lurade till sig pengar för falska lägenheter

Kvinnan lurade till sig över 270 000 kronor genom att ta ut depositioner för lägenheter hon påstådd sig hyra ut i andra hand.

Via annonser på Blocket erbjöd kvinnan från Göteborgstrakten att hyra ut lägenheter i Göteborg i andra hand. Ett 50-tal personer lurades att hyra lägenheter som kvinnan inte ägde.

Kvinnan visade upp lägenheter och vid kontraktsskrivande legitimerade hon sig med en riktig legitimation. Precis dagarna innan de skulle flytta in fick de reda på att de inte gick.

Genom att ta ut depositioner för hyror på upp till 17 000 kronor från personerna som nappade på annonserna lurade hon till sig över 270 000 kronor innan bedrägerierna uppdagades då kvinnan inte hade några lägenheter att hyra ut.

Hovrätten för västra Sverige fastställer nu Göteborgs tingsrätts dom på ett års fängelse för kvinnan i 30-årsåldern. I domen skriver hovrätten att personerna som har bedragits har varit i stort behov av en bostad. Flera av dem är studenter med en begränsad inkomst. Kvinnan döms även att betala skadestånd till de drabbade personerna på belopp som motsvarar summorna de blivit blåsta på plus ränta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.