Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lurade sig in hos skolpojke - stal lyxklocka

Mannen uppgav att han behövde låna en toalett och lurade sig in hos en pojke som var på väg hem från skolan. Som tack för besväret fick pojken 20 kronor - samtidigt misstänks tjuven ha bestulit hans mamma på en dyrbar klocka och smycken. – Det är oerhört fräckt och fult att ta hjälp av en så här ung pojke som var vänlig och försökte hjälpa en äldre man, säger Tommy Nyman på polisen.

Den fräcka stölden inträffade i Krokslätt i Göteborg någon gång under måndagseftermiddagen. Polisen fick kännedom om den misstänkta stölden vid 18.22 då en mamma till en pojke i 10-årsåldern kom hem och upptäckte att hon blivit bestulen. 

Någon eller några timmar tidigare hade en man lurat sig in i bostaden genom att fråga en pojke i 10-årsåldern om han fick låna en toalett. 

– Den här pojken har varit på väg hem från skolan när mannen har ställt den här frågan. Troligen har det skett i närheten av hemmet. Det framgår inte av de uppgifterna jag har just nu, men man kan säkert tänka sig att mannen också frågat pojken om han var ensam hemma, säger Tommy Nyman, presstalesman vid polisen i region Väst. 

Betalade pojken 20 kronor 

Efter att mannen släpptes in i bostaden och lånat toaletten fick pojken 20 kronor som tack för hjälpen. 

De 20 kronorna är troligen inte mycket att hurra för i sammanhanget då misstanken är att mannen under besöket stal en dyrbar klocka och smycken från bostaden. 

Då den misstänkta stölden inträffat långt innan polisen fick kännedom om händelsen har polisen inte haft någon aktiv sökinsats efter mannen. 

Pojken har beskrivit den misstänkte tjuven som en äldre man. 

– Men för en 10-åring behöver en äldre man inte vara så värst gammal. Vi ska prata mer med pojken och hans mamma under kvällen, säger Tommy Nyman. 

Presstalesmannen beskriver den misstänkte tjuvens metod som ytterst fräck och ful. 

– Det är oerhört fräckt och fult att ta hjälp av en så här ung pojke som var vänlig och försökte hjälpa en äldre man. Han får ingen bra bild över hur äldre människor beter sig, säger Tommy Nyman. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.