Lunchmusik mot dåligt rykte

ANNONS
|

Folk från alla omgivande kontor fyller alla de soldränkta trapporna och äter sina luncher utomhus. Andra med stora kassar kommer och regelbundet tömmer Fisketorgets papperskorgar på pantburkar. En busslast pensionärer från Bankeryd ökar på folklivet, när jazztrion börjar spela.

De tre killarna har placerat sig och sina förstärkare mitt uppe konstverket av Sven Robert Lundqvist med tre fiskargubbar, en pojke och en hund. Lugnt och stilla inleder Jussi Edefors, Joel Stenbäck och Kalle Carlstedt lunchmusiken med All of Me.

Det är tredje gången som Fiskekyrkans handlare, omgivande butiker, Boplats och Innerstadens företagarförening salar till musiken. Förra gången serverades musiken inne i kyrkan på grund av spöregn. På torsdagen var vädrets makter med på noterna.

ANNONS

– Det är så trevligt med så mycket folk. Jag tror att det är många från kontoren här, gissar Lena Holm, från bokhandeln The Book Corner alldeles intill.

Hon har varit pådrivande för att få positiva saker att hända längs det ökända stråket. Det är ett försök att få prostitutionen på kvällstid att minska.

– Jag tycker om att vara i centrala stan. Det är inte meningen att det ska få förstöra stadsmiljön. Rosenlund är ett fint område. Vi vill göra det ännu trevligare, säger hon, utan att nånsin känna sig otrygg vid sent kvällsarbete.

Däremot tror hon att alla de tomma outhyrda lokalerna bidrar till otrivseln. Arbetet med att bygga in pelargångarna under tak har ännu inte påbörjats, vilket antagligen skrämmer iväg potentiella hyresgäster.

Lunchmusiken är tänkt att fortsätta torsdagar under vår och höst. Nästa torsdag framträder Kulturskolan i Centrum med elever på klarinetter.

ANNONS