Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

"Lugnet har lagt sig här nu"

Gårdagskvällen var lugn på Sahlgrenska. Utredningen fortsätter under helgen men inga fler gripanden är aktuella.

Den mobila polisstationen i form av en husbil kommer att finnas kvar på Sahlgrenska sjukhuset under helgen. Polisens beteckning "särskild händelse", som innebär att man har hela myndighetens resurser till sitt förfogande, gäller åtminstone till måndag morgon. Enligt sjukhusets kommunikationschef, Marielle Korend Larsson, har det känts tryggt att ha polisen där. I går var hon ute och pratade med personalen.

- Det känns som om lugnet har lagt sig här nu. Det här har såklart varit väldigt skrämmande för personalen, man blir skakad av att sånt här kan hända. Det speglar väl samhället i stort, men tidigare har vi varit förskonade ifrån våld i den här omfattningen på sjukhuset.

Hon vill inte uppge om de två män som vårdats på Östra respektive Mölndal efter händelsen fortfarande är kvar på sjukhuset.

- Jag kan inte säga någonting om dem just nu, vi får se hur det utvecklar sig under helgen, säger Marielle Korend Larsson.

Polisen har inte gått ut med någon mer information i ärendet. I dag ska åklagaren lämna in eventuella häktesframställningar till tingsrätten, och troligen sker häktesförhandlingar i morgon söndag.

- Bilden har klarnat ordentligt, säger åklagare Ulrika Åberg.

En 26-åring som suttit anhållen för försök till mord släpptes på torsdagen, medan övriga fyra är fortsatt anhållna. De är mellan 26 och 43 år gamla. Två av dem är bara skäligen misstänkta, medan två är på sannolika skäl (den starkare graden) misstänkta för mordförsöket utanför Sahlgrenska sjukhuset i onsdags kväll.

- Utredningen fortsätter under helgen, säger åklagare Ulrika Åberg.

Några ytterligare gripanden är inte aktuella just nu.

- Vi jobbar på och håller fortsatta förhör. Vi är fortfarande intresserade av att komma i kontakt med folk som har information kring detta - de får gärna höra av sig till polisen då, säger Ulrika Åberg.

Enligt åklagaren har man nu fått en tydligare bild av vad bråket handlade om, men hon vill inte ge några kommentarer kring den delen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.