Louises hund slet sig och blev påkörd – räddades av främlingar

När Tijan Sohna fick se en hund springa lös ut på vägen tvekade han inte att sätta efter. Han följde efter henne ut på motorleden och såg henne bli påkörd. Då sprang han ut och stoppade trafiken för att kunna bära undan henne.
– Utan alla hjältar som hon träffade den dagen hade hon inte levt idag, säger hunden Keilas ägare, Louise Karlsson.

ANNONS
|

Tijan Sohna var ute och gick med sin sambo i Biskopsgården i torsdags när han fick se en hund springa med kopplet efter sig. Utan att tänka efter började han själv springa efter henne medan han visslade och försökte få henne att stanna. Snart fick han också hjälp av en bilförare som körde honom en bit på vägen.

– Sedan sprang hunden ut på motorleden och jag såg hur en bil körde på henne. Först trodde jag att hon dog, men så såg jag att hon rörde på sig. Då sprang jag bara ut i vägen och stoppade bilarna så att jag kunde bära undan henne, säger Tijan Sohna.

ANNONS

– Det kanske var dumt, jag riskerade nog mitt liv, men jag kände att jag måste agera, jag måste försöka rädda henne. Jag har själv en hund, och om det hade varit den som var lös hoppas jag att någon hade räddat den också, säger han.

"Då bröt jag ihop totalt"

Samtidigt hade hunden Keilas ägare, Louise Karlsson, fått ett samtal av sin hundvakt, som berättat att Keila hade blivit rädd och slitit sig när de var ute och gick. Louise kastade sig hemåt och hade bara hunnit kliva på bussen när det ringde igen.

– Den här gången var det en kvinna som sa att hon hade min hund och att jag skulle åka till djursjukhuset istället eftersom hon hade blivit påkörd. Då bröt jag ihop totalt, säger hon.

Tijan Sohna och killen i bilen som kört efter Keila hade tagit med henne till hundcentret Kungliga Hundar i närheten, där en av de anställda hade tagit emot henne och ringt djursjukhuset. Hos veterinären fick Louise Karlsson veta att läget för nio månader gamla Keila var kritiskt. Några timmar senare ändrades beskedet till kritiskt men stabilt, och Louise Karlsson vågade åka hem och vänta på ytterligare uppdateringar.

Stötte på en av Keilas räddare

– Keila träffade så många hjältar den dagen. Utan alla dem hade hon inte levt idag, säger Louise Karlsson.

ANNONS

Genom ett Facebookinlägg identifierades de två killar som hade tagit med Keila till hundcentret. På lördagen råkade Louise dessutom stöta på en av dem – Tijan Sohna – när hon var ute och gick med sin andra hund.

– Han berättade hur hela förloppet hade gått till och då bröt jag ihop och började gråta igen. Det är helt ofattbart att Keila klarade sig, och att han riskerade allt för att hjälpa henne. Hon är ju min bebis, det bästa jag har. Hur tackar man någon för att riskera sitt liv på det sättet? Det går nog inte, säger Louise Karlsson.

Har fått komma hem

På lördagseftermiddagen fick Keila komma hem från djursjukhuset. Hon hade flera brutna revben och inre blödningar, men det verkar som att hon kommer att bli helt återställd.

– Det är verkligen ett mirakel att hon inte blev mer skadad. Faran är inte riktigt över än, men veterinären tror att det kommer att gå bra. Jag kan inte förklara hur tacksam jag är mot alla som hjälpte henne, säger Louise Karlsson, som fortsätter:

– Det känns helt fantastiskt att det ändå gick så bra. Nu vill jag knappt släppa henne ur mitt sikte.

ANNONS