Livsmedelsbutik döms till vite för bristande hygien

Kunderna klagade på söndergnagda förpackningar och musbajs – något som även bekräftades av miljöförvaltningens kontroll.
Nu döms livsmedelsbutiken Lidl i Angered centrum till vite på 75 000 kr då man misslyckats med att förhindra skadedjur i lokalen.

ANNONS
|

Det var i slutet av februari månad i år som miljöförvaltningen i Göteborgs stad genomförde ett kontrollbesök på Lidls butik i Angered centrum. Detta då det kommit in klagomål från kunder som uppmärksammat söndergnagda förpackningar och spillning från skadedjur.

Under kontrollen påträffades spillning på flera ställen i lokalen. Främst vid hyllorna med flingor och müsli. Även personalen var medvetna om problemet och berättade att man sett möss i lokalen och misstänkte att dem kommit till lokalen med varuleverans.

Miljö- och klimatnämnden ställde då krav på butiken att vidta åtgärder för att städa lokalen bättre och undersöka och täta möjliga vägar in för skadedjur. Detta för att förhindra smitta och underlätta att hitta nya spår av skadedjur.

ANNONS

Fälls i förvaltningsrätten

När butiken en dryg vecka senare kontrollerades igen hittade man återigen spillning från skadedjur och en söndergnagd förpackning vid flingor- och müsliavdelningen. Då nämnden konstaterade att butiken inte vidtagit tillräckligt nödvändiga åtgärder för städning lämnades det in en ansökan till förvaltningsrätten om vite på 75 000 kr.

I onsdags kom domen från förvaltningsrätten som bifaller Miljö- och klimatnämndens ansökan.

Lidl meddelar att man åtgärdat problemet

GP har sökt Lidls pressansvarige Nahir Aslan som för närvarande inte kan kommentera domen men meddelar att butiken nu åtgärdat samtliga brister.

”Butiken hade konstaterade brister mellan första och andra besöket. Då togs extern hjälp in som sedan dess åtgärdat bristerna i butiken. Vid återbesök av Miljö- och hälsonämnden den 17/4 har de bekräftat att samtliga brister är åtgärdade och gett grön rapport”, skriver Nahir Aslan på e-post.

LÄS MER:Köttstölder i matbutiker allt vanligare: ”Länsar hela butiker”

LÄS MER:Efter den rusande inflationen: Nu måste Rana låna till mat

LÄS MER:Så klarar tacomiddagen hushållets klimatbudget

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS