Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/22

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Liseberg öppnar – utan nya attraktionen

På lördag slår Liseberg upp portarna för årets säsong. Men det blir utan årets nya dragplåster attraktionen Loke.

Inför årets säsong har Liseberg presenterat två stora nya satsningar. Jättegungan Loke som skulle stå klar till årets öppning och bergbanan Valkyria som ska stå klar till nästa sommar. De nya satsningarna kostar nöjesfältet omkring 250 miljoner kronor. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

LÄS MER: Vd:n "Loke är en av de dyraste karuseller vi byggt"

Men nu står det klart att de första besökarna på lördag blir snuvade på premiären av Loke. Liseberg har tvingats skjuta upp premiären en vecka. 

Premiären skjuts upp

– Det är jättetråkigt att inte kunna köra Loke under premiärhelgen. Men det som är viktigast för oss är att vi ska kunna leverera en upplevelse som är tillräckligt bra och vi vill ha lite mer tid för att ha de sista detaljerna på plats, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg. 

Anledningen till att attraktionen inte hinner blir klar till öppningen är att bygget är försenat, bland annat på försenade leveranser av material. 

Jättelik gunga

Loke är en jättelik gunga där den modige besökaren får pendla fram och tillbaka på en utåtvänd platta. Attraktionen är 27 meter hög, dubbelt så hög som Spinrock, har en maxhastighet på 100 kilometer i timmen och är placerad precis intill Balder. 

Innan attraktionen kan öppna för besökare återstår en del arbete med dekorationerna runt omkring, justeringar i åktursprogrammet och att ge personalen utbildning på att köra den. 

– Det är en samverkan mellan olika faktorer som gör att det känns bättre att vänta en vecka med att öppna attraktionen. Det är viktigare att vi följer våra rutiner än att vi stressar för att hinna till ett visst datum, säger Andreas Andersen. 

Den nya premiärdagen för Loke är satt till lördagen den 29 april. 

– Det finns självklart inga garantier, men jag tror att vi kommer kunna öppna den då. Det är en ganska avancerad maskin och det viktigaste för oss är att vi får hundra procent koll på tekniken, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.