Lisas sambo störtade till sin död i lastbilsolycka på Hisingen

I en olycka körde en lastbil av en viadukt vid Sörredsmotet på Hisingen. Föraren, 45-årige Martin Larsson skadades allvarligt och fördes till Sahlgrenska. Efter att ha legat nedsövd i en vecka gick hans liv inte att rädda.
– Det är ofattbart att han inte finns längre, säger sambon Lisa Theander.

ANNONS
|

45-åriga Martin Larsson hade jobbat som yrkeschaufför i 17 år. Dessutom för samma åkeri hela tiden innan olyckan som kostade hans liv inträffade. Nu berättar hans sambo om sista dagen med sin livskamrat, vilket även P4 Göteborg rapporterat om.

– Jag minns att jag väckte honom på morgonen och puffade till honom och sa att det var dags att gå upp och åka in och börja jobba, säger Lisa Theander, Martins sambo och partner sedan 10 år.

Hon berättar att hon satt på sitt jobb på logistikfirman DFDS i Arendal, inte långt från olycksplatsen när hon plötsligt fick ett samtal på sin lunchrast.

ANNONS

– Jag hade hört om olyckan, men jag tänkte inte något speciellt när min svärmor ringde så jag svarade glatt. När hon frågade om jag satt ner så förstod jag att något hemskt hade hänt.

Lisa Theander fick höra att hennes sambo suttit i lastbilen som kört av viadukten, fallit flera meter och till slut hamnat på taket.

– Hon berättade att han var förd till sjukhus för att opereras. Då bröt jag ihop.

Träffades på jobbet

I köket i sitt hem i Västerlanda i Lilla Edets kommun berättar Lisa Theander om Martin. Om hur de träffades när hon jobbade på Ica och han körde dit matvaror. Att samtalen på lastbryggan blev längre och längre. Efter några år blev de blev vänner på Facebook och föll snabbt för varandra.

– Det var framförallt hans humor jag föll för. Han var verkligen jätterolig, och en omtänksam och snäll person som alltid ställde upp för de i hans närhet, berättar hon.

Lisa Theander berättar att det känns ofattbart att hennes sambo inte finns längre.
Lisa Theander berättar att det känns ofattbart att hennes sambo inte finns längre. Bild: AnnaCarin Isaksson

Komikerfavoriten var Johan Glans, och Lisa Theander berättar att de ofta reste till humorföreställningar tillsammans.

– Vi åkte och såg Gabriel Inglesias tre gånger. Och vi såg Russel Peters i Norge. Per Andersson tyckte han om också och vi såg Niklas Andersson på Mimers hus i Kungälv för några år sedan, berättar hon.

ANNONS

Deras liv tillsammans fick ett abrupt slut torsdagen den 13 april när Martin Larsson föll av vägen med sin lastbil. Han opererades på Sahlgrenska och låg nedsövd i en vecka.

– Vi samlades där hela familjen, mina två barn, Martins dotter och hans föräldrar. Hoppet är det sista som lämnar en, men när jag såg honom med alla slangar förstod jag snabbt att det inte skulle gå bra, berättar Lisa Theander.

Torsdag den 13 april larmades polis och räddningstjänst till en olycka där en lastbil kört genom ett räcke och störtat ner från Sörredsmotet på Hisingen.
Torsdag den 13 april larmades polis och räddningstjänst till en olycka där en lastbil kört genom ett räcke och störtat ner från Sörredsmotet på Hisingen. Bild: Anders Ylander

Svåra hjärnskador

Hon åkte till sjukhuset varje dag veckan därpå. Läkarna gjorde ett försök att låta Martin vakna, men han orkade bara öppna ett öga. Han hade svåra hjärnskador efter att hjärnan varit utan syre och verktygen som mäter hjärnaktivitet gav knappt något utslag. Efter sju dygn gjordes ett sista försök att väcka honom, för att se om han kunde andas själv.

– Det tog bara 20 minuter, sedan var han borta, säger Lisa Theander.

Hon vill berätta om sin döda livskamrat för att undvika spekulationer. Hon förklarar att han mådde som vanligt, men hade vissa hälsoproblem.

– Martin var säkerheten själv, alltid lugn och nästan överdrivet försiktig. Han hade kört lastbil i 17 år och var en duktig förare.

Lisa Theanders sambo Martin dog i en tragisk lastbilsolycka.
Lisa Theanders sambo Martin dog i en tragisk lastbilsolycka. Bild: AnnaCarin Isaksson

Trots att olyckan inte är färdigutredd är hon övertygad om att något plötsligt låg bakom.

ANNONS

– Proverna som läkarna tog visade att det inte var en hjärtinfarkt, så jag tror att det var en stroke eller något liknande.

På en högtalare har hon satt upp ett inramat foto av Martin. På bilden sitter han i flytväst i en båt med bohuslänska klippor i bakgrunden. Han ser lycklig ut.

På en högtalare står ett foto av Martin Larsson från när han fiskade makrill härom sommaren. Bredvid står hans snusdosa och en halskedja som han hade på sig dagen då olyckan inträffade.
På en högtalare står ett foto av Martin Larsson från när han fiskade makrill härom sommaren. Bredvid står hans snusdosa och en halskedja som han hade på sig dagen då olyckan inträffade. Bild: AnnaCarin Isaksson

Bredvid står en dosa av hans snus, en flaska med hans parfym, en halskedja och en spray mot snarkningar.

– Han kunde snarka något fruktansvärt. Men nu känns hans säng bara tom. Han är det sista jag tänker på innan jag lyckas somna på kvällen och det första jag tänker på när jag vaknar på morgonen.

Hur kommer du att minnas honom?

– Med glädje. Jag tror aldrig att någon har älskat mig så förutsättningslöst som han gjorde. Han var verkligen en fin människa. Lojal, snäll, givmild och kärleksfull.

LÄS MER:Man död efter olycka – lastbil föll flera meter från väg

LÄS MER:Lastbil har fallit flera meter – hamnat på taket

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS