Linjebuss har kört av vägen – med passagerare ombord

På söndagsmorgonen körde en linjebuss in i ett vägräcke och av vägen på Gråbovägen. Räddningstjänsten stängde av vägen tillfälligt och två personer fick föras till sjukhus.

ANNONS
|

Under söndagsmorgonen körde en linjebuss in i ett vägräcke på Gråbovägen i Göteborg i höjd med Gunnilse golfbana. Samtliga passagerare ombord hade kunnat ta sig ut ur bussen när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi är där med fem enheter, polis och ambulans arbetar på platsen, säger Micke Olsson på räddningstjänsten Storgöteborg.

Arbetet beräknas pågå fram till klockan 10 och under tiden är trafiken avstängd i båda körriktningar.

Oklart vad som orsakat olyckan

Vad som orsakat olyckan är ännu oklart. Polisen bekräftar räddningstjänstens uppgifter om att alla passagerare tagit sig ur bussen.

– 08.45 får vi larm om en buss som gått av vägen med 10 personer ombord. Den ska ha kört in i ett räcke på väg 190 i höjd med Gråbo, säger Hans Lippens, presstalesperson för polisen i region Väst och fortsätter:

ANNONS

– Bussen står på alla fyra och har inte vält. Det ska också ha gått relativt långsamt, men enligt mina uppgifter är busschauffören lindrigt skadad, säger Hans Lippens.

En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats och ett blodprov kommer rutinmässigt att tas av föraren.

Två personer har förts till sjukhus i ambulans med lindriga skador. Ingen inblandad i olyckan skadades allvarligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS