Dagen efter julafton hittade Linda Molin en plastficka fylld av vad hon tror är en flickas julklappar.
Dagen efter julafton hittade Linda Molin en plastficka fylld av vad hon tror är en flickas julklappar. Bild: Privatbild

Linda letar efter flicka som tappat julklappsficka

Trots massiv respons på Facebook har Alebon Linda Molin, 36, ännu inte lyckats återlämna de borttappade julklapparna hon hittade utanför livsmedelsbutiken på juldagen. Nu eftersöker hon en flicka från Göteborg som saknar en plastficka fylld med kontanter och presentkort till leksaksbutik.

ANNONS
|

I samband med en vända till Hemköp i Kortedala under juldagen gjorde Linda Molin från Ale en hjärtskärande upptäckt.

På marken utanför livsmedelsbutiken låg en liten plastficka som vid första anblick såg ut att innehålla kontanter.

– När jag böjde mig ner för att plocka upp plastfickan såg jag att det låg pengar i den. Sedan såg jag att den också innehöll en massa kort, säger Linda Molin.

Busskort för grundskoleelev

Kuverten i plastfickan visade sig snabbt vara presentkort, ett från leksaksbutiken Lekia och ett från shoppingcentrumet Frölunda Torg. I plastfickan låg även ett busskort.

– Jag hittade två presentkort, 240 kronor i kontanter och ett busskort utgivet av någon av Göteborgs grundskolor. Sett till namnet på baksidan av kortet känns det som att det är en flickas julklappar någon har tappat, säger Linda Molin och fortsätter:

ANNONS

– För ett barn är 100 kronor på Lekia och 300 kronor vid Frölunda torg mycket och jag vet själv hur spännande det var att som barn få köpa sina egna presenter. Hon måste ha blivit jätteledsen när hon upptäckte att plastfickan var borta.

Delats av över tusen online

Med den känslan i maggropen valde Linda Molin att söka efter flickan som tappat bort julklapparna dagen efter julafton.

Hon vände sig till sociala medier och i ett inlägg på Facebook fick julklappsmysteriet snabbt uppmärksamhet. I skrivande stund har efterlysningen delats av 1 400 personer. Men hittills har ingen hört sig för om julklapparna.

– Nej, jag har inte hört någonting, varken via mejl eller meddelanden. Jag tänker att hon kanske inte har vågat berätta för sina föräldrar ännu. Eller så har de inte Facebook.

Hur säkerställer du att plastfickan hamnar i rätt händer?

– Jag har inte gått ut med något namn. Så det gäller att man vet vad som står på baksidan av busskortet eller presentkorten, säger Linda Molin

Vill du komma i kontakt med Linda? Mejla Göteborgs-Posten på nyhetsred@gp.se

ANNONS