Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lindén lämnar sina uppdrag

Rolf Lindén slutar som kommunfullmäktiges ordförande. Från den första april börjar han i stället att arbeta för LO-distriktet i Västsverige.

S-politikern Rolf Lindén lämnar sina politiska uppdrag i Göteborg. Detta meddelade han på torsdagseftermiddagen via sin Facebook-sida.

– Dels handlar det om att jag byter jobb. Jag börjar jobba på LO-distriktet i Västsverige. Det innebär mycket resande i regionen och i Halland vilket gör att det är svårt att förena med att vara ordförande i kommunfullmäktige, säger han till GP på torsdagskvällen.

Men beslutet att lämna ordförandeposten beror inte bara på att Rolf Lindén fått ett nytt jobb.

– Vi har sjukdom i familjen som gör att jag beslutade mig för att all tid utanför jobbet ska gå till familjen, säger han.

Rolf Lindén har successivt påbörjat sitt uppdrag inom LO, men sätter igång på allvar den 1 april.

När kommer du att lämna posten i kommunfullmäktige?

– Jag har lämnat in min avsägelse, så den kommer att behandlas på nästa fullmäktigemöte.

Rolf Lindén blev framröstad som ordförande i november 2010. På frågan om vad han kommer att sakna mest från fullmäktige svarar han; "allt".

– Det här är inget lätt beslut för det är ett oerhört stimulerande jobb. Och man träffar så många olika människor, det är oerhört berikande. Den som efterträder mig, vem det nu blir, kommer att få ett mycket stimulerande uppdrag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.