Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lilla varvet fyller Slottsskogen

Solen tvekar lite mellan molnen, men barnen ger som vanligt allt när Lilla Göteborgsvarvet på söndagen släpper lös unga krafter i Slottsskogen.

Klockan 11 på söndagen rusade tjejerna födda 03 ur startgärdet och årets Lilla Göteborgsvarv var igång.  

Dagen efter att tusentals vuxna svettat sig genom Göteborg till fots är det dags för dem att ställa sig vid sidan av. På söndagen är det barnen, mellan 7 och 13 år, som ska slå rekord och tävla, eller bara låta benen röra sig som de vill och njuta av fartvinden.

 

Knappt nio minuter efter 03-tjejernas start sprang norska Maren Halle Haugen i mål och inom samma sekunden korsade hennes tvillingsyster Ina Halle Haugen mållinjen.

Tre år i rad har de två tvillingsystrarna tagit hem segern i sin klass.

- Det är jätteroligt, säger Maren och Ina håller med, även om hon tycker det är lite trist att ha hamnat på andraplatsen alla tre år.

Första killen i mål Axel Evebring, som gjorde ett skutt i luften när han korsade linjen. Hyfsat nöjd med sin tid sade han sig vara efter att ha tagit emot pokal och kexchoklad vid prisutdelningen.

 

Lilla Göteborgsvarvet går i två banor genom Slottsskogen, 1,3 kilometer för de yngre och 2,4 kilometer, med en extra sväng nästan ända till Plikta, för de äldre. Alla går, precis som i stora Varvet, i mål på Slottsskogsvallen. 

Det finns 22 olika startgrupper och det springs från klockan 11 till klockan 15 ungefär.

Varvet firar i år 28 år. Under de åren har skaran deltagare ökat från 1000 till 7000. Vädret var under dagen växlande, en del moln men solen tittade fram allt som oftast och Lilla Varvet fick en varmare inramning än lördagens stora variant.

LÄS ÄVEN: Allt från Göteborgsvarvet - TV, bildspel och liverapportering

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.